Ψάρρας: «Να κριθώ από τον πρώτο πόντο» (aud)

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Σάκης Ψάρρας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τη νέα σελίδα που γύρισε στην καριέρα του και την επιστροφή του στον «δικέφαλο».

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν κάτι που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Έγιναν όλα μέσα σε πολύ λίγες ώρες. Δεν το περίμενα, αλλά είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ίσως γίνει. Δέχτηκα με απόλυτη ικανοποίηση αυτήν την πρόκληση-πρόκληση. Σα να είμαι έτοιμος από καιρό».

Για την πρώτη του αντίδραση όταν μίλησε με τον άνθρωπο του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω. Αλλιώς δεν θα το ξεκινούσα ποτέ. Μέσα μου θεωρώ ότι έχω κάποιες μεθόδους, βιώματα, παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου, που είναι πολύ εύκολο να τις μεταδώσω. Θα κάνω αυτό ακριβώς που ξέρω να κάνω, όπως θα το έκανα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πόσω μάλλον τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί. Δεν νιώθω κανένα βάρος».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος αν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: «Δεν θα ερχόμουν αν δεν πίστευα ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τίτλους. Είμαι γεννημένος για να κερδίζω. Έχω κερδίσει πολλά σαν αθλητής, αλλά και στην πρώτη μου χρονιά ως προπονητής κέρδισε το πρωτάθλημα της Α2. Έχω μάθει να κατακτώ τους στόχους που βάζω. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια θεματάκια, που, όμως, είναι πολύ εύκολο να διορθωθούν. Είναι θέμα, που μπορεί να πιέζει, αλλά θα τα καταφέρουμε. Θα κερδίσουμε αυτά που έχουν χαθεί το τελευταίο διάστημα από τον ΠΑΟΚ. Τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα πολύ σύντομα. Είμαι εδώ για να κριθώ από την πρώτη μέρα, τον πρώτο πόντο…».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το πότε πιστεύει ότι θα είναι ο «δικός» του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να μιλήσω χρονικά για το πότε θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα ήδη από το πρώτο ματς πρέπει να δείξει μια διαφορά, στη φιλοσοφία της, στην προσωπικότητα που δείχνει απέναντι σε αντιπάλους και αυτό πρέπει να γίνει απτό από το πρώτο ματς. Δεν ζητάω πίστωση χρόνου. Όταν γίνουν οι αλλαγές, θα φτάσουμε στην τελική μορφή…. Δεν είναι στο χέρι μας η πρώτη θέση, γιατί θα πρέπει να έχει απώλειες και ο Ολυμπιακός».

Για το αν είναι μία κούρσα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ ή μπορούν να μπουν και άλλες ομάδες σφήνες: «Σίγουρα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός υπερέχουν ξεκάθαρα. Υπάρχουν βέβαια καλές ομάδες που μπορούν να κόψουν πόντους ή να κάνουν ζημιά σ΄ ένα νοκ-άουτ ματς κυπέλλου, αλλά δύσκολα σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Στόχος μου είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Τώρα προσπαθώ να χτίσω την ομάδα. Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, θα τα ξαναπούμε τότε».

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, μετά από 17 χρόνια, σ’ έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ και το πώς το βιώνει: «Η ζωή είναι περίεργη. Είδα τα ίδια γραφεία, τον ίδιο πρόεδρο, μπήκα ξανά στο γήπεδο όπου αγωνιζόμουν σαν παίκτης. Είχα πολύ καλές παραστάσεις, αν και η ομάδα δεν πρωταγωνιστούσε. Ήμουν, όμως, σε μία ομάδα με παρελθόν, με πολύ λαό πίσω της…. Πολύ δε περισσότερο τώρα νιώθω την ευθύνη γι’ αυτό που κουβαλώ και είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει σε κάποιους, οι οποίοι στο άκουσμα της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ είναι δύσπιστοι: «Πάντα θα υπάρχουν αυτά στη ζωή. Το έχω μάθει και σαν αθλητής. Ήρθα προετοιμασμένος, ξέρω ότι θα υπάρξει κριτική. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα δουλέψω σκληρά, έχω γνώση, όραμα. Δεν ήρθα για να είμαι ο αιώνιος προπονητής του ΠΑΟΚ, ούτε να γίνω ο πατριάρχης της ομάδας. Θέλω να κριθώ από τον πρώτο πόντο. Στόχος μου είναι να δουλέψουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας».