Προύσαλης στον Arena FM: “Η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει” (audio)

Ο Ηρακλής πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, οι οποίες τον έχουν φέρει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο πασαδόρος των κυανόλευκων Κώστας Προύσαλης μίλησε στον Arena FM, για την πορεία της ομάδας, τους στόχους για τη συνέχεια αλλά τόνισε ότι είναι χαρούμενος που διαψεύδουν όσους δεν τους πίστευαν. Παράλληλα ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου.

 

“Το καλοκαίρι όταν κάναμε την ομάδα και ολοκληρώσαμε το ρόστερ η ομάδα ήταν για να παίξει καλό βόλεϊ, ξέραμε τους αθλητές, τις δυνατότητες τους ο σκοπός ήταν ο προπονητής να μας φορμάρει όσο το δυνατόν καλύτερα την καλύτερη περίοδο, φορμαριστήκαμε και το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα αποδίδει καλά στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι το ευχάριστο της όλης υπόθεσης”.

Μετά τα προβλήματα, τώρα φορμαρίστηκε η ομάδα και αποδίδει:

Ο Ηρακλής όσο και αν φαίνεται περίεργο που είμαστε τώρα Ιανουάριο δεν έχει παίξει ακόμη με την εξάδα-επτάδα με την οποία φορμαρίστηκε, που χτίστηκε τον Αύγουστο. Είχαμε και τον τραυματισμό του Χρήστου Κιόσση, που χάνει όλη τη χρονιά και να του ευχηθώ σιδερένιος. Ακόμη η ομάδα δεν έπαιξε με την επτάδα που χτίστηκε και είμαστε ψηλά αυτό δείχνει ότι προπονητές, παίκτες και διοίκηση είμαστε ένα. Υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο”.

Για το ότι ο κορμός του Ηρακλή είναι ελληνικός:

“Δεν ξεχωρίζω Έλληνες και ξένους, έχω παίξει και στο εξωτερικό. Η ομάδα χτίστηκε για να πάμε στα πλέι οφ , να πάει ψηλά και για την ώρα όλα πάνε ρολόι. Περάσαμε όμως και κρίσεις αυτό να μην το ξεχνάμε και να ευχαριστήσουμε τα παιδιά από την Αμερική που ήρθαν και κράτησαν την ομάδα και κράτησαν κάποιους παίκτες και έτσι ο Ηρακλής μετά τα Χριστούγεννα ανέβηκε στη βαθμολογία”.

Για το ότι νέα παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής:

“Από την Ελλάδα του σήμερα και στον αθλητισμό επωφελούνται τα νέα παιδιά που έχουν όρεξη και ταλέντο και τα δικά μας παιδιά έχουν και όρεξη και ταλέντο οπότε με τη συμπαράσταση των προπονητών και των πιο έμπειρων παικτών είναι το κατάλληλο κλίμα για να δημιουργηθούν , για να φτιαχτούν . Στα 19 ακόμη εδώ θεωρούνται ταλέντα ενώ σε άλλες χώρες παίζουν κανονικά. Θα έπρεπε και εδώ να γίνεται το ίδιο. Όποιο παιδί και να μπει μέσα θα το βοηθήσουμε Αυτός είναι και ο λόγος που ήρθαμε. Υπάρχουν και πιο μικροί αθλητές και πιο έμπειροι και είναι ένα μείγμα και ένα στοίχημα που φαίνεται να το κερδίζουμε”.

Πως θα συνεχίσει ο Ηρακλής;

“Αυτό που κοιτάμε και πρέπει να κοιτάμε είναι μόνο στο επόμενο παιχνίδι με το Φοίνικα Σύρου, να παίξουμε καλό βόλεϊ και στο τέλος να δούμε τι έχουμε κάνει. Έτσι όπως είναι τώρα ο Ηρακλής όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά αν παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε στο τέλος θα χαμογελάσουμε.

Στην αρχή δε με πίστευαν, έλεγαν ο Προύσαλης είναι 37, ο Μπαμπαλιούτας 45, ο Αρμενάκης είναι 37 ετών. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους διαψεύδουμε και αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει την κάθε μπάλα. Πιστεύω όσον αφορά αυτό δεν έχει κανείς παράπονο. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ θα παλεύουμε για τον κάθε πόντο, για το κάθε σετ και σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος το ταμείο”.

Τι σου θύμισε η γεμάτη Μίκρα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

“Πάντα το λέω όταν ο κόσμος γεμίζει τη Μίκρα μας δίνει ψυχολογία, ενέργεια , ψυχολογία. Ενώ κερδίζαμε 2-0, ο ΠΑΟΚ το γύριζε και ενώ περιμέναμε ότι θα έχει ψυχολογία, ο κόσμος μας έδωσε σε εμάς ψυχολογία στο πέμπτο σετ . Αυτό δεν μπορώ να το μεταδώσω με λόγια αλλά μόνο με πράξεις τις δικέ μου και της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και καλώ τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα, στη διοίκηση και στα νέα παιδιά που βοηθούν από την Αμερική, να έρθει στο γήπεδο και να μας συμπαρασταθεί”.