“Ο Ηρακλής χρειάζεται συσπείρωση: στήριξη εντός τριών εβδομάδων, αλλιώς Α2!”

Για όλους και για όλα μίλησε ο υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ του Ηρακλή, Μάκης Καλαϊτζίδης, στην απολογιστική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο Κατσάνειο, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μέλλον του τμήματος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

“Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός Ανέστη. Θα ήθελα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε την συνέντευξη πρώτα με το αγωνιστικό κομμάτι.

Από πέρυσι περίπου τέτοια εποχή που είχαμε κάνει πάλι την απολογιστική συνέντευξη της χρονιάς και αν θυμάστε καλά είχαμε ένα υπόλοιπο για να κλείσουμε την χρονιά 52 χιλιάδες ευρώ, τα οποία καλύψαμε από τα διαρκείας της επόμενης και από κάποιες χορηγίες που τις ‘κάψαμε’ να το πω έτσι για να κλείσει η προηγούμενη χρονιά.

Στη συνέχεια, αφού πήραμε την αδειοδότηση καθίσαμε με τον Γιάννη Ορφανό και σχεδιάσαμε την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες επιλογές που κάναμε δεν μας βγήκαν αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος . Ξεκινήσαμε έναν σχεδιασμό βάση κάποιων χρημάτων που είχαμε διαθέσιμα, αναγκαστήκαμε παίρνοντας ρίσκο να επιμείνουμε σε κάποια παιδιά, χρυσά παιδιά κατ’ αλλά, αλλά ηλικιακά ήτανε αρκετά μεγάλοι. Αυτό ήταν και το ρίσκο που πήραμε με αποτέλεσμα κάποιες επιλογές να μη βγούνε.

Τα Χριστούγεννα όπως ξέρετε κάναμε τρεις επιλογές καινούριων παιδιών, άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδος και αυτό φάνηκε σε όλο τον δεύτερο γύρο. Η ομάδα άρχισε να παίζει πολύ καλύτερο βόλεϊ, το βόλεϊ που έπρεπε να παίζει και θέλω να πω, πως αν τις δυο- τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν γινόταν κάποια ‘’περίεργα’’ αποτελέσματα, ήμασταν σίγουροι θα τερματίζαμε 6η,θα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και εκεί ήμασταν σίγουροι εκατό τοις εκατό ότι θα σπάζαμε την έδρα του και θα περνούσαμε στην φάση των ημιτελικών.

Κάτι που δεν έγινε, επικεντρωθήκαμε στο κύπελλο, πήγαμε στην Ιεράπετρα πραγματικά αποφασισμένοι όλοι και σας το διαβεβαιώνω αυτό διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες να πάμε να σηκώσουμε το κύπελλο. Ξέροντας τις δυσκολίες, τις τεράστιες διαφορές που υπήρχαν με τις άλλες ομάδες. Νομίζω ότι τα παιδιά το παλέψανε, δώσανε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεων τους και αν μας βοηθούσε λίγο η τύχη στο 23-22 και πηγαίναμε στο ται μπρέικ κανείς δεν ήξερε πιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Αυτά έγιναν μέσα στην χρονιά όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Πριν προχωρήσουμε, να σταθώ σε ένα ακόμα τμήμα αυτό του εφηβικού, που έκανε μια εξαιρετική πορεία όχι μόνο φέτος αλλά από το 2015 που ιδρύθηκε αυτό το τμήμα και μαζεύτηκαν αυτά τα παιδιά στον Ηρακλή, γιατί κάποιος τα μάζεψε αυτά τα παιδιά, ούτε τα βρήκε, ούτε ήρθαν ουρανοκατέβατα, κάποιος τα μάζεψε και είναι μαζί τους πέντε χρόνια τώρα,10.00 με 12.00 το βράδυ στο παγωμένο Κατσάνειο που κάνουν προπόνηση.

Αυτά τα παιδιά λοιπόν, θέλω να σας πω ότι το 2015 πήραν το πρωτάθλημα παμπαίδων ΕΠΕΣΘ, το 2016 πήραν το πρωτάθλημα παίδων ΕΠΕΣΘ, την ίδια χρονιά παίξανε στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη, πέρυσι πήρανε το πρωτάθλημα εφήβων ΕΠΕΣΘ, πήρανε το πρωτάθλημα Ελλάδος εφήβων και φέτος τερμάτισαν 2η ενώ πιο μπροστά πήραν το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Εγώ που είμαι αρκετά χρόνια στο κομμάτι βόλεϊ, θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες φουρνιές που έχουν περάσει και έχουν βγει στον Ηρακλή και γι’ αυτό αυτά τα παιδιά τα προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού. Επίσης θέλω να αναφερθώ σε κάτι που μας ενοχλεί όλους, θα μιλήσω όμως για τον εαυτό μου. Προσωπικά στα πέντε χρόνια που διοικώ αυτό το τμήμα δεν έχω βρίσει ποτέ στη ζωή μου κανέναν ούτε έχω αναφερθεί προσβλητικά για κανέναν και μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική, αν είναι όμως καλοπροαίρετη έτσι.

Θα αναφερθώ σε μια σελίδα διαδικτυακή του Ηρακλή που προσπαθεί να μηδένιση τα πάντα και τι εννοώ, θα αρχίσω πρώτα από το κομμάτι του εφηβικού και θα πάω στο ανδρικό. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι 7-8 συγκεκριμένοι άνθρωποι οι όποιοι χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ στο Facebook για να μηδενίσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται, έρχομαι, λοιπόν και λέω, τελειώνει ο τελικός με τον Παναθηναϊκό των εφήβων στην Μίκρα, για να ξέρουμε και ποιες είναι οι αλήθειες , γράφει ο κ. Μάκης Καραμανλής του οποίου το προφίλ είναι αληθινό, αφού δίνει συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, θέλοντας να μηδενίσει την προσπάθεια γράφει «Συγχαρητήρια στα παιδιά, εύχομαι να είναι και του χρόνου εδώ, αλλά κάποιο πουλάκι μου είπε με ευθύνη της διοίκησης σας έχουμε ήδη χαμένους», να πληροφορήσω τον κ. Μάκη Καραμανλή να αλλάξει πουλάκια, να μιλάει με αυτούς που πραγματικά ξέρουν την αλήθεια και εξηγούμε για να ξέρουν όλοι και πως είναι τα πράγματα.

Όταν ένας παίκτης γίνει 18 χρονών, υποχρεωτικά όταν έχεις ΤΑΑ στην α1 κάνεις συμβόλαιο επαγγελματικό για 3 χρόνια, αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης γι’ αυτά τα χρόνια ανήκει στο ΤΑΑ, εάν ο παίκτης δεν θέλει να υπογράψει το συμβόλαιο κατατίθεται μονομερές στην ΕΣΑΠ και βέβαια ο παίκτης για 3 χρόνια παραμένει στο σωματείο. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Από το 2015 να βγει κάποιος και να μου πει πως εγώ προσωπικά άφησα κάποιο αξιόλογο παιδί να φύγει από τον Ηρακλή, δεν θα βρείτε κανένα και βέβαια δεν θα κάνουμε δεκαοκτώ συμβόλαια, αλλά τα παιδιά που μας ενδιαφέρουν και πιστεύουμε εμείς σαν διοίκηση και ο προπονητής της ανδρικής ομάδος ότι μπορούν να αποδώσουν το βόλεϊ που πρέπει και να αξίζουν να φοράνε την φανέλα του Ηρακλή προωθούνται, ήδη φέτος στην καινούρια χρονιά τρία ή και τέσσερα παιδιά από την εφηβική ομάδα θα στελεχώσουν την ανδρική. Το ίδιο συνέβη με τον Στέλιο Τζιουμάκα και τον Αντώνη Μπουράκη των οποίων τα 3η συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο, τώρα αυτά τα δύο παιδιά είναι ελεύθερα. Έτσι λοιπόν είναι η διαδικασία.

Παιδιά που μας ενδιαφέρουν δεν υπάρχει περίπτωση όσο διοικώ εγώ να φύγουν από τον Ηρακλή, αυτά τα εγκλήματα τα έκαναν άλλοι στο παρελθόν, για να θυμίσω στους παλιούς το 2007 η εφηβική Εθνική Ελλάδος είχε 9 από τους 12 παίκτες του Ηρακλή, να πω και ονόματα Παλέντζας, Τσολάκος, Γεωργιάδης,Κολτσιάκης, Χαραλαμπίδης οι Εφραιμίδηδες, άλλοι αφήσανε αυτά τα παιδιά να φύγουν από τον Ηρακλή και να πάνε να στελεχώσουν άλλες ομάδες και όχι μόνο αυτό αλλά και με τον τρόπο που τους διώξανε τους κάνανε και γενιτσάρους πολλούς απ’ αυτούς απέναντι στον Σύλλογο.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Επίσης, θέλω να αναφερθώ και σε ένα άλλο περιστατικό, τελειώνοντας το ματς με τον Ολυμπιακό στην Μίκρα που τελείωσε στο τάι μπρέικ χάνοντας στον πόντο μετά από μία ώρα κάποιος Γιάννης Παπαδόπουλος γράφει στο γνωστό site του Ηρακλή Ελλάδος και νυν blue power: «Το παιχνίδι ήταν στημένο, το παίξανε στο στοίχημα» του απαντά ο διαχειριστής και είναι προς τιμή του αυτό «κόψε τις βλακείες, αυτά δεν γίνονται» του απαντά ο Παπαδόπουλος «Ξέρεις πολύ καλά τι λέω, επιμένω το παιχνίδι ήταν στημένο» και ο διαχειριστής απαντά «Αν έχεις αποδείξεις, βγάλτες στον αέρα και μη λες βλακείες» και συμπληρώνει από κάτω ο Παπαδόπουλος «Γ@@@@ η μάνα του Καλαιτζίδη και του Βαμβακίδη»φυσικά μετά από μια ώρα ο διαχειριστής της σελίδας κατάλαβε ότι είναι μηνύσιμο και έτσι κατέβασε όλο το ποστ από τη σελίδα. Λοιπόν, εγώ προσωπικά δεν έχω βρίσει ποτέ κανέναν, είναι πολύ εύκολο πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ να μου βρίζει κάποιος τη μανα, όποιος θέλει να το κάνει κάθε μέρα 10 το πρωί με 12 το βράδυ είμαι στο κατσάνειο, πληροφορίες εντός και όποιος δεν θέλει να έρθει ας μου στείλει μήνυμα να πάω να τον βρω εγώ για να μου γ@@@ την μάνα.

Από το 2015 μέχρι σήμερα τέσσερις αγωνιστικές χρονιές αυτή η ομάδα όχι ματς δεν έχει στήσει αλλά ούτε σετ και όποιος έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο ας τα πάει στον εισαγγελέα. Συνεχίζω και λέω κάποιοι άλλοι και είναι κι αυτοί κάποιοι συγκεκριμένοι που γράφουν στην συγκεκριμένη σελίδα αλλά και στις υπόλοιπες σελίδες του Ηρακλή σαν χρησιμοποιώντας ονόματα των ηρώων του 1821 αυτοί μπερδεύουν κάποια πράγματα ο βολεϊκος Ηρακλής δεν είναι πολιτική, το ότι πήραμε κάποιες χορηγίες από τον Σύριζα αυτό δεν σημαίνει ότι μπερδεύουμε το κομμάτι βόλεϊ με το κομμάτι πολιτική. Ο Ηρακλής έχει χιλιάδες κόσμο είναι λογικό σε έναν τέτοιο κόσμο να υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στον αριστερό χώρο, στη δεξιά, στο Πασοκ και στα υπόλοιπα κόμματα. Δηλαδή , να ρωτήσω κάτι μπορεί να πήραμε κάποιες χορηγίες από τον Σύριζα, ναι πήραμε κάποιες κρατικέςχορηγίες αν τον Οκτώβριο γίνουν εκλογές και έρθει η Νέα Δημοκρατία και πάρουμε χορηγίες τι θα γίνει, θα βγουν αυτοί που είναι Σύριζα από τον Ηρακλή και θα μας κατηγορήσουν γιατί πήραμε τις χορηγίες;;; Δεν γίνεται έτσι ρε παιδιά, δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι ένα τμήμα, δεν κάναμε κάτι κακό, ούτε κάτι παράνομο κι αν θέλετε να πούμε και τα πράγματα με το όνομα τους το συμβούλιο αυτό αποτελείται από πέντε άτομα, για να ξέρουμε και τι ρόλο έχει ο καθένας, Πρόεδρος είμαι εγώ, αντιπρόεδρος ο Μίλτος Οικονόμου, γενικός γραμματέας ο Απόστολος Βαμβακίδης, ταμίας ο Αντώνης Γεωργίου και έφορος ο Κώστας Γενεράλης, μέσα στη διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν πολιτικά στον αριστερό αλλά και στον δεξιό χώρο, τι σημαίνει αυτό ότι θα έπρεπε να σκοτωθούμε μεταξύ μας επειδή πήραμε κάποιες χορηγίες από τον Σύριζα. Δεν γίνεται έτσι και ούτε μπορεί να προχωρήσει ο Σύλλογος έτσι.

Σε αυτό το σημείο θέλω για να ξέρεις και ο κόσμος να πω ποιοι βοήθησαν πραγματικά την φετινή προσπάθεια. Απευθυνθήκαμε σχεδόν σε όλους τους χώρους της πολιτικής πιάνοντας πρόσωπα που ανήκουν ιδεολογικά σε όλους τους χώρους, η μοναδική που μας βοήθησε ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου, αν δεν υπήρχε αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαμε φέτος , αυτή μας βοήθησε με κάποιες χορηγίες στέλνοντας μας στον ΟΑΣΘ, στην ΓΑΙΑΟΣΕ, στα Ελληνικά Πετρέλαια, στο Αττικό Μετρό για να μπορέσει να κυλήσει το τμήμα στο σημείο που έφτασε. Κανένας άλλος πολιτικός δεν μας βοήθησε. Από τους επωνύμους Ηρακληδείς γιατί και εκεί χτυπήσαμε όλες τις πόρτες φέτος οι μόνοι που βοήθησαν και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια είναι την οικογένεια Τσουρέκα, η εταιρεία Condito με τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη, η εταιρεία 4all με τον Χρήστο Γκούλιο, ο Μιχάλης Γεράνης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Φώτη Θέος που μας στήριξε με τις ενδυμασίες όλου του βόλεϊ αλλά και ένας ανώνυμος Ηρακληδέας του οποιού το όνομα δεν το έχω μάθει ποτέ και μέσω ενός κοινού γνωστού μας βοήθησε και να είναι καλά ο άνθρωπος και μακάρι να υπάρχουνε τέτοιοι άνθρωποι στον Ηρακλή, γιατί έχει βοήθησει και τα υπόλοιπα τμήματα απ’ όσο γνωρίζω. Αυτοί βοήθησαν τον Ηρακλή οικονομικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι, πως αυτό το τμήμα για να αναγκαστεί να παίξει το 2015 όταν δημιουργήθηκε πήρε στο κεφάλι 670 χιλιάδες ευρώ χρέη προς παίκτες άλλων διοικήσεων. Ήταν από παίκτες που έπαιζαν από το 2012 και πίσω. Σήμερα που μιλάμε από τους 27 παίκτες και προπονητές που ήταν τότε έχουν μείνει έξι οι υπόλοιποι έχουν εξοφληθεί από τα λεφτά τα οποία είναι η επιχορήγηση που παίρνει η κάθε ομάδα από την ΕΣΑΠ για τα τηλεοπτικά, τα οποία ως γνωστών εμείς δεν παίρνουμε και έχουν εκχωρηθεί σε αυτούς τους παίκτες.

Μέσα λοιπόν στην χρονιά κάτι που δεν βγάλαμε προς τα έξω και ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε με τον Δεκέμβριο αρκετά μεγάλα οικονομικά προβλήματα, παρουσιάστηκε ένας αθλητής που οι παλιοί θα τον θυμούνται έπαιζε το 2004 στην ομάδα ο Γκιρτζίκης με μια απόφαση δευτεροβάθμια 42 χιλιάδων ευρώ. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε και αυτόν τον αθλητή μέσα στις εκχωρήσεις.

Μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να διατηρείς μια ομάδα τέτοια σε αυτό το επίπεδο και ταυτόχρονα να πληρώνεις παλιά χρέη που δεν σου αναλογούν, δεν τα έκανες εσύ. Στη συνέχεια της συζήτησης μας θα ήθελα να συνεχίσω με νούμερα. Αυτή η ομάδα με τις αλλαγές που έγινα τον Δεκέμβριο είχε ένα μπατζετ 270 χιλιάδες ευρώ, από αυτά τα χρήματα 120 χιλιάδες ήταν οι χορηγίες που πήραμε από το κράτος, 30 χιλιάδες ήταν οι χορηγίες που πήραμε από τους υπόλοιπους που διαφημίστηκαν στον Σύλλογο, 25 χιλιάδες ήταν περίπου τα λεφτά που πήραμε από κάποιες δωρεές φίλων, οικονομική ενίσχυση που λέμε στο σωματείο και 15 χιλιάρικα ήταν τα κανονικά εισιτήρια όχι τα διαρκείας που μαζέψαμε όλη την χρονιά. Τα έσοδα μας όλη την χρονιά ήταν 190 χιλιάδες ευρώ, για κλείσει η φετινή χρονιά απαιτούντο 80 χιλιάδες και θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι καθώς έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια απ’ όλους εμάς που είμαστε εδώ 4,5 χρόνια τώρα και για να ξέρει ο κόσμος γιατί μεταξύ μας και κάποιοι άλλοι που είναι κοντά στην ομάδα το ξέρουν, κάποιοι από εμάς έχουν βάλει υποθήκη τα σπίτια τους, κάποιοι έχουν πάρει δανεικά για να μπορέσει να συντηρηθεί αυτή η ομάδα, δεν γίνεται όμως έτσι, δεν μπορούμε να απαιτούμε η ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο, να διεκδικεί τίτλους και εμείς να κάνουμε μόνο κριτική από το facebook.

Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή και αυτό το τμήμα χρειάζεται συσπείρωση, χρειάζεται ενότητα, είναι το μοναδικό τμήμα που παίζει Α1 αυτή τη στιγμή και γίνεται τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί, δεν γίνεται όμως όλα αυτά να βαραίνουν 3-4 ανθρώπους που από την τρέλα τους και μόνο είναι εδώ και το προχωρούν κι αν φτάσαμε εδώ είναι επειδή υπάρχει αυτή η τρέλα, αυτή η αρρώστια και αυτό το σήμα. Γι αυτό είμαστε εδώ, για κανέναν άλλο λόγο.

Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και βοήθεια αλλιώς δεν υπάρχει νόημα αυτή η ομάδα να ξανά είναι στην Α1, δεν μπορούμε να το τραβήξουμε ξανά αυτό που τραβάμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Να σας δώσω ένα παράδειγμα γιατί κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι η ομάδα λειτουργεί με αυτόματο πιλότο, τον τελευταίο μήνα δώσαμε 26 χιλιάδες ευρώ σε ταξίδια, πήγαμε στην Ρόδο πριν το final 4 του κυπέλλου αυτό το ταξίδι μας βγήκε 6.5 χιλιάδες, τα παιδιά γύρισαν και αμέσως πήγαν στην Αθήνα να παίξουν με τον Παναθηναικο άλλα 2,5 χιλιάρικα σύνολο 9, σε δυο εβδομάδες έφυγαν για Σύρο αναγκαστήκαμε να μείνουμε μια μέρα ακόμα λόγο του απαγορευτικού και αυτό μας στοίχησε 7 χιλιάδες σύνολο έγιναν 16 και 10 χιλιάρικα, 20 αεροπορικά εισιτήρια να πάμε στην Κρήτη σύνολο 26χιλιάρικα σε ένα μήνα. Είναι 26 χιλιάρικα όχι 26 ευρώ.

Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική αλλά στα δύσκολα όλοι είναι στον καναπέ. Έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω κριτική. Άπειρες φορές μέσα στο Κατσάνειο κάναμε έρανο, άλλος 20, άλλος 30, άλλος 50 για να συμπληρώσουμε για να πάνε τα παιδιά ταξίδι. Θέλω να αναφερθώ λίγο και στα παιδιά και στους προπονητές. Καταρχήν Γιάννης Ορφανός, κάποιοι περίμεναν πάντα μετά από κάποια ήττα να κράξουν τον προπονητή, το τονίζω όπως το είπα και πέρυσι και το λέω και φέτος, όσο εγώ διοικώ ο Γιάννης Ορφανός θα είναι προπονητής της ανδρικής ομάδος και το εξηγώ γιατί θα παραμείνει προπονητής της ανδρικής ομάδος, γιατί με τα μέσα που του παρέχει η ομάδα έχει κάνει πολλά εξωπραγματικά πράγματα, ο Γιάννης Ορφανός έβαλε πλάτη στα πέτρινα χρόνια του 2015-16 δεν ερχόταν καμία χορηγία, πληρώθηκε ένα μήνα από τους δέκα, έμεινε για πολύ μεγάλα διαστήματα απλήρωτος, έκανε τον φροντιστή, έκανε τον στατιστικολόγο, τον βοηθό, τον τιμ μάνατζερ έκανε τα πάντα μέσα σε αυτή την ομάδα. Το αν είναι πετυχημένος ή όχι το κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Πάντα ήμουν της φιλοσοφίας να στηρίζω έναν προπονητή μέχρι το τέλος, ο Γιάννης Ορφανός και τα παιδιά το ξέρουν φέτος τρεις φορές μου έφερε την παραίτηση του την οποία και δεν έκανα δεκτή και δεν πρόκειται να την κάνω, για να μη πω και το άλλο ότι τελευταία φορά που πληρώθηκε φέτος ήταν τον Νοέμβριο του 2018 από τότε είναι απλήρωτος, δεν έλειψε ποτέ από προπόνηση, δεν έκανε ποτέ τίποτα εις βάρος της ομάδος και έφτασε την ομάδα εκεί που την έφτασε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον συνεργάτη και βοηθό του τον Στέφανο Νανά και όλο το σταφ, τον Στέλιο Ναυροζίδη, τον Θόδωρο Οσμαλαρι και τον Λάκη Μιναρετζή.

Θέλω τώρα να έρθω στους παίκτες, να τους πω ξανά μέσα από την καρδιά μου και δημόσια ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί πάνω από παίκτες όλα αυτά τα παιδιά ήτανε άνθρωποι με «Α» κεφαλαίο, τελευταία φορά που πληρώθηκαν αυτά τα παιδιά ήταν τα Χριστούγεννα παίξανε όλο τον δεύτερο γύρο, πήγανε σε ένα final 4 κυπέλλου απλήρωτοι κι όμως δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω γιατί αυτή η ομάδα είναι οικογένεια. Κλείνοντας θέλω να σας πω κάποια προσωπική μου απόφαση χωρίς να ξέρω τι θα κάνουν οι συνεργάτες μου.

Σήμερα που μιλάμε είναι Παρασκευή 3 Μαΐου, μέχρι τις 24, δηλαδή σε τρεις Παρασκευές πρώτα ο θεός θα βρεθούμε ξανά εδώ την ίδια ώρα για να δώσω μια ακόμα συνέντευξη και να πω τι έγινε σε αυτές τις τρεις εβδομάδες, εάν δεν υπάρχει πραγματική στήριξη αυτές τις τρεις εβδομάδες εγώ δεν είμαι διατιθέμενος να κατεβάσω ξανά την ομάδα στην Α1, η ομάδα θα δηλωθεί στην Α2 λυπάμαι που το λέω με πολύ κόπο και αίμα το έφτασα ως εδώ αλλά δεν μπορώ να το συντηρήσω άλλο και να τραβάω όλα αυτά εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα. Εάν η ομάδα δεν στηριχτεί από τον κόσμο της, εάν σε αυτό το τεράστιο φάσμα των χιλιάδων Ηρακληδέων δεν υπάρχουν 800 άτομα σε τρεις εβδομάδες να πάρουν ένα διαρκείας των 100 ευρώ δεν υπάρχει λόγος αυτή η ομάδα να υφίσταται στην Α1 και να την πληρώνουν 4-5 άτομα.

Η ομάδα θα πάει στην Α2, αυτό το εφηβικό που έχουμε τσαλακώνει την οποιαδήποτε ομάδα στην Α2 γιατί με όλες έχουμε παίξει φιλικό και όλους τους τελειώνανε με 3-0 σετ με 1-2 προσθήκες αυτή η ομάδα θα μένει 2η και δεν θα είναι 1η γιατί δεν θα το θέλουμε εμείς, θα μένει 2η μέχρι να βρεθεί κάποιος να επενδύσει και να πάρει αυτή την ομάδα και να την πάει ψηλά. Εμείς σε αυτά τα χρόνια, αυτό που καταφέραμε ήταν να παίξει ξανά η ομάδα όταν δεν υπήρχε βόλει και είχαν διαλύσει τα πάντα, να στηθεί ξανά, την πρώτη χρονιά το 2015 παίξαμε ένα final 4 Λιγκ Καπ, 2η χρονιά ήμασταν πάλι στο Final 4 του Λιγκ Καπ το οποίο θα γινόταν στην Κύπρο αλλά λόγω της Κυπριακής αστυνομίας έγιναν δυο ημιτελικοί και τα δύο τελευταία χρόνια παίξαμε δύο τελικούς στο Ελληνικό Κύπελλο συν ότι η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη και για να ξέρετε θα μπορούσαμε κάλλιστα εφόσον δεν υπάρχει ποινή να μην δηλώσουμε την ομάδα στην Ευρώπη, η ιστορία της Πορτογαλίας μας κόστισε ‘’μπήκαμε μέσα να το πω έτσι’’ 8 χιλιάδες ευρώ, διότι να πάμε Πορτογαλία και έρθουν οι Πορτογάλοι εδώ συν τους διαιτητές τους κομισάριους μας κόστισε 17 χιλιάδες ευρώ και μαζέψαμε από τα εισιτήρια 8,5 χιλιάρικα μπορεί να μας έβαλε μέσα η ιστορία της Ευρώπης αλλά το κάναμε για να ανέβει ξανά το πρεστίζ του Συλλόγου, να έρθει πιο κοντά ο κόσμος και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Δεν γίνεται να ξαναπάμε πάλι στην ίδια χρονιά, έχουμε εξασφαλισμένες κάποιες χορηγίες που θα μας βοηθήσουν του χρόνου, αν είναι να τις ‘’κάψουμε’’ τώρα πάλι τον Σεπτέμβριο θα πηγαίνουμε σε επιλογές που δεν θα μας αρέσουν και θα αναγκαζόμαστε μέσα στη χρονιά να αλλάξουμε παίκτες, όσο ο κόσμος κρίνει ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε γιατί πραγματικά είναι άθλος, εμείς παλεύουμε με τις σφεντόνες και οι άλλοι με καλάζνικοφ και ξέρετε ότι αυτό κάποιους τους ενοχλεί γιατί η ψαλίδα κλείνει, ήμασταν στο ‘’τσακ’’ και σας λέω τώρα ότι η διαφορά μας στο τελικό ήταν σε έναν καλύτερο ξένο και όχι η διαφορά εκατομμυρίου που υπάρχει στο μπάτζετ. Η διαφορά μας ήταν 10 χιλιάρικα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που έβγαλε η ομάδα. Για να μπορεί ο Ηρακλής να βρίσκεται εκεί και θα το ξαναπώ, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, αν θα είμαστε σε κάποια στιγμή θα το ‘’κλέψουμε’’ γιατί πραγματικά θα μιλάμε για ‘’κλέψιμο’’ η διαφορά στο μπατζετ είναι τεράστια. Να ξέρει ο κόσμος κάτι και μπορώ να τον καταλάβω, από μωρό παιδί παρακολουθώ βόλει όταν καν οι άλλοι δεν ήξεραν πως παίξετε, οι εποχές του Νιλσον, του Στανλει και του Μπολ έχουν τελειώσει, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν ξανά τέτοιοι παίκτες στον Ηρακλή, όπως έχουν τελειώσει και οι εποχές των εικονικών τιμολογίων. Αυτά μακριά από εμάς. Το κάθε ευρώ που μπαίνει καταγράφεται μέσα στο ταμείο και όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να κάνει έλεγχο, για να πληρωθεί ένας παίκτης αποφασίζουμε όλοι μαζί, ακόμα και να δοθεί ένα ευρώ το αποφασίζουμε όλοι μαζί. Λοιπόν αυτή είναι η απόφαση μου, είναι τελεσίδικη και μακάρι στις 24 του μήνα να έχω βγει και να έχω πει ότι πουλήθηκαν 800 διαρκείας και συνεχίζουμε.

Βέβαια να πω και το άλλο ότι σε αυτές τις 3 εβδομάδες όποιος θέλει μπορεί να έρθει να πάρει την ομάδα, αυτά τα 80 χιλιάρικα που χρωστάμε υπόσχομαι εγώ σαν Μάκης Καλαιτζίδης μέσα στη χρονιά να τα φέρω από χορηγίες , αλλά να υποσχεθώ και κάτι ακόμα ότι αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος στον Ηρακλή ακόμα κι αν η ομάδα πέσει στην Α2 μέσα στην χρονιά θα εξοφληθούνε, μα όλοι. Αυτός ο Σύλλογος δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν παίκτη και γι’ αυτό το 2015 και το 2016 για να κτίσουμε ομάδα φτύσαμε αίμα γιατί κανένας αθλητής δεν ερχόταν όπως και κανένας χορηγός γιατί υπήρχε πολύ κακή φήμη σαν σωματείο στο κομμάτι των πληρωμών και στο κομμάτι το γνωστό με τα εικονικά τιμολόγια. Πλέον μας εμπιστεύονται κρατικές εταιρείες και μας εμπιστεύονται και αθλητές από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι αθλητές που έπαιζαν πέρυσι ήρθαν και υπέγραψαν και για δεύτερη χρονιά, γιατί όταν τελείωσε η προηγούμενη χρονιά μέσα σε 20 μέρες όλοι είχαν πάρει τα λεφτά τους όταν αντίστοιχα συμπαίκτες από ‘’πλούσιες’’ ομάδες είχαν πάρει επιταγές που έλεγαν 5-6 μήνες .

Κάνω έκκληση στον κόσμο και σε όλους τους επιφανής Ηρακλήδεις στηρίξτε αυτή την προσπάθεια, είναι κρίμα να γυρίσει πίσω ο Σύλλογος και αυτό το τμήμα που μας έχει χαρίσει όμορφες στιγμές στο παρελθόν”.