Στεφάνου: «Εύχομαι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»

Στη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και τους στόχους του με τη νέα του ομάδα αναφέρθηκε μιλώντας στον ARENA FM 89.4 ο διεθνής λίμπερο Γιώργος Στεφάνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το κίνητρο που έχει: «Το κίνητρο δεν σταματάει ποτέ. Είναι η διαρκής αναζήτηση τίτλων. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Έχουμε τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες. Γι αυτό ήρθαμε  σε συμφωνία. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν είχαμε επαφές αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Τελικά τα καταφέραμε».

Για το ότι σε όποια ομάδα παίζει, παίρνει το πρωτάθλημα:  «Αυτό είναι τιμή μου. Αυτός είναι ένας βασικός  λόγος που παίζει ένας αθλητής.  Εύχομαι να το κατακτήσουμε και με την ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι κάτι που δεν αγγίζει άμεσα τους αθλητές, όπως επηρεάζει τους οπαδούς των ομάδων. Εμείς έχουμε στόχο να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό έχω μάθει από την αρχή της καριέρας μου, να δίνω το καλύτερο για όποια ομάδα αγωνίζομαι. Αυτό το κάνει εύκολο για μένα. Ο ΠΑΟΚ με τίμησε με τη πρόταση του, μου έδειξε το ενδιαφέρον του και σε συνδυασμό με τη κοινή επιθυμία για κατάκτηση τίτλων, ήρθαμε σε συμφωνία».

Για το αν ο λίμπερο είναι προπονητής μέσα στο τερέν: «Είναι μια θέση που βλέπεις όλο το παιχνίδι από πίσω. Έχεις τη δυνατότητα να παρατηρείς και να συμβουλεύεις. Είναι κάτι που σου βγαίνει, βέβαια, πιο εύκολα με το πέρασμα των χρόνων».

Για τη δήλωση του για υγεία και ενότητα: «Η υγεία είναι το βασικό για έναν αθλητή. Η ενότητα μπορεί να μεταφραστεί και ως χημεία. Ακόμα και αν κάνεις σε ομαδικά αθλήματα  επιλογή καλών παικτών,  δεν σημαίνει ότι θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη χημεία».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είναι θετικό ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχει τη ίδια διάθεση για διάρκεια. Μου είπαν ότι θα στηθεί μια ομάδα που θα εστιάσει, βέβαια, στους εγχώριους τίτλους αλλά θέλει να κάνει και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη. Περιμένουμε, βέβαια και τις μεταγραφές  των ξένων παικτών, προκειμένου να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη της δυναμικότητας της ομάδας».