Γιαννάκης: «Η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι το σωστό για την ιστορία»

Ο τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Άρη, Γιάννης Γιαννάκης μίλησε για το σχεδιασμό της νέας ομάδας των «κίτρινων» αλλά και για τη συμμετοχή τους, στην Ευρώπη.

«Η ομάδα μας ξεκίνησε, σχεδόν τα 9/12 έχουν ολοκληρωθεί, μένουν δυο ξένες και μία Ελληνίδα και το σημαντικό ότι ανανέωσε η Χουντίμα. Ήθελε να μείνει, θέλουμε παίκτριες που γουστάρουν και θέλουν να παίζουν για τη φανέλα.

Είχε και εντός και εκτός Ελλάδας προτάσεις, η Βερόνικα εκτίμησε τα πάντα, αν και μόλις ένα χρόνο στον Άρη, έλεγε αυτή είναι η ομάδα μου, πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη , δεν έβγαλε όλες τις ικανότητες της στο γήπεδο. Την αγάπησε ο κόσμος και αυτή τον κόσμο του Άρη. Πιστεύω στις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε τη νέα μας πασαδόρο δε θα είναι η Γκλίγκόροβιτς, δεν διαπραγματευτήκαμε. Είμαστε αρκετά κοντά σε μία πασαδόρο που θα κάνει αίσθηση».

Για το αν θα είναι ο Άρης στην Ευρώπη:

«Για την υστεροφημία του Άρη, είναι  καλό να δηλώσουμε συμμετοχή, , είναι μεγάλο το κόστος, ήμουν αρνητικός για Ευρώπη δεν θέλω η ομάδα να είναι μια φωτοβολίδα, αλλά με αξία της είναι το σωστό για την ιστορία του συλλόγου να δηλώσουμε συμμετοχή. Για παράδεγμα, για τη Ναταλία Μεταξά, δε βάλαμε το δέλεαρ της Ευρώπης γιατί ακόμη δεν ξέραμε. Είναι επιβράβευση για τους αθλητές που θα γεμίσουν εμπειρίες στην Ευρώπη».

Για το αν θα έχουν κάποια βοήθεια από τον Ερασιτέχνη:

«Δε ζητήσαμε κάποια βοήθεια, δε νομίζω να υπάρξει κάποια. Σε λίγες μέρες θα βγουν σε διάθεση και τα διαρκείας, περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει».

Για το που θα γίνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια:

«Τα παιχνίδια της Ελλάδας στο ΔΑΚ Πυλαίας και της Ευρώπης ή στη Μίκρα ή στο Παλέ, είμαστε η πρώτη ομάδα της Βορείου Ελλάδος».

 

*Ο Γιάννης Γιαννάκης αναφέρθηκε και στο χαμό του Βασίλη Βουρτζούμη που σκόρπισε θλίψη σε όλη την οικογένεια του Άρη.

«Συλλυπητήρια για το Βασίλη , είναι πολύ στενάχωρο γεγονός».