Γ.Γιαννάκης: «Είναι αστεία τα όσα λέγονται»

Ο τιμ μάνατζερ της γυαικείας ομάδας βόλεϊ του Άρη, Γιάννης Γιαννάκης, μίλησε στον Arena FM για τις καταγγελίες του ΑΟ Θήρας, αλλά και τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ότι απολογείται ο Άρης: «Αντί να δεχόμαστε συγχαρητήρια γι’ αυτό που καταφέραμε, για τη δομή και την οργάνωση ενός συλλόγου που νίκησε έναν σύλλογο με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, δεχόμαστε κατηγορίες από τους ιατροδικαστές των πληκτρολογιών, που είπαν ότι είναι ινδική κάνναβη. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε! Αυτά τα πράγματα είναι γελοία. Ο ΑΟ Θήρας προσπάθησε να διακιολογήσει ότι δεν πήγε συτός στον τελικό, που ηταν αυτοσκοπός τους και το θεωρούσαν δεδομένο. Το έχουν πάρει όλα τα σάιτ των Αθηνών και το έκαναν μείζον θέμα. Στους ειδημονες των Αθηνών και σε κάποιους άλλους θέλουμε να πούμε πως στην εικόνα έχει μικρά παιδιά, που ήταν στο γήπεδο μαζί με τους γονείς τους. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα τα έπαιρναν οι γονείς τους; Και δεν νομίζω να έχουμε ανεύθυνους γονείς στον Άρη. Δεν είχαν πρόβλημα τα παιδάκια και είχε η αθλήτρια της Σαντορίνης, που ήταν μάλιστα από την άλλη πλευρά;

Γιατί το ότι θυμήθηκαν και το έκαναν θέμα μετά τον αγώνα: «Αν μύριζε όντως έτσι, τότε είναι ανεύθυνοι οι άνθρωποι της Σαντορίνης που δεν πήραν την ομάδα να φύγουν.

Στα ματς που δώσαμε πέρυσι και πρόπερσι στη Σαντορίνη ο αθλητικός δικαστής καλούσε τον ΑΟ Θήρας για να δώσει εξηγήσεις για τα υβριστικά συνθήματα. Ακόμα και φεύγοντας μισή ώρα μετά μας έβριζαν. Πέρυσι μας πέταξαν μπουκάλι και διακόπηκε προσωρινά το ματς».

Για το γιατί αναπτύχθηκε αυτή η αντιπάλοτητα μεταξύ των δύο συλλόγων: «Δεν ξέρω. Θεωρητικά ξεκίνησε από ότι πριν από δύο χρόνια δεν μας εδωσαν το γήπεδό τους να κάνουμε προπόνηση. Εμείς, όμως, για καλή μας τύχη είχαμε βρει τον υπεύθυνο του γηπέδου και ενώ αυτοί μας είπαν ότι δεν είχαν ώρες, εμείς εκείνη την ώρα κάναμε προπόνηση. Οι ίδιοι οι κύριοι πριν από έναν μήνα, μετά το πρώτο ματς, είπαν ότι το ΔΑΚ Πυάλιας θύμιζε ΔΑΠΠΟΣ. Ήρθαν πάνω από 50 άνθρωποι από τον ΑΟ Θήρας, γιατί η ομάδα έχει αρκετές αθλήτριες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Δνε είναι αντίπαλός μας ο ΑΟ Θήρας. Είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Πόσο ν’ ασχοληθούμε με αυτούς; Θα πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Και δεν γίνεται στην αποτυχία να φταίει πάντα κάποιος άλλος».

Για τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας της Σαντορίνης: «Ο κ. Ρούσσης προς τιμήν και κρατώντας την αξιοπρέπειά του, ενώ θα μπορούσε να γίνει γραφικός και να βλέπει το άσπρο-μαύρο, δήλωσε ότι ήταν δύσκολη έδρα και μετά το τρίτο ματς έδειχνε ότι ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά ο Άρης ήταν καλύτερος και τους κέρδισε. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Αθηναίοι έβγαλαν το πόρισμα. Άνθρωποι που είναι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού».

Για τους τελικούς: «Παίζουμε με τον Ολυμπιακό, που είναι μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερη μπάτζετ από το δικό μας. Είναι δύσκολο να τον κερδίσεις και το λέμε για να μην δημιουργούμε ελπίδες. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Το πρώτο ματς είναι την Πέμπτη στο Ρέντη και το δεύτερο ματς είναι την Κυριακή στις 19:30 στη Θεσσαλονίκη».

Για το αν θα γίνει στο ΔΑΚ Πυλαίας ή θα υπάρξει μεταφορά της έδρας: «Δεν υπάρχει σκέψη για γο Παλέ, γιατί δεν υπάχουν γραμμές του βόλεϊ. Υπήρχε η σκέψη για να πηγαίναμε σε κάποιο άλλο γήπεδο, όπως τη Μίκρα. Αλλά μάλλον θα διαμορφώσουμε αλλιώς την Πυλαία, για να χωρέσει πολύς κόσμος και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας δει!».