Final Four στην Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε  η συνέντευξη Τύπου για το σ του Κυπέλλου βόλεϊ, όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου:

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στη συνέντευξη Τύπου. Θέλω να πω ότι η Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου έπαιξε μεγάλο ρόλο για να γίνει αυτή η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και τους ευχαριστώ πολύ. Επίσης τη διοίκηση του Αλεξάνδρειου και τον κ. Κασιμάτη καθώς παρά τις δυσκολίες φέραμε τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια. Επίσης ευχαριστώ το συμβούλιο της ΕΠΕΣΘ που δίνει μεγάλο αγώνα για να φέρει εις πέρας αυτή τη διοργάνωση που είναι ειδικής διαχείρισης. Ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ κ. Χαριτωνίδη που μαζί με τον κ. Κασιμάτη είχαν την ιδέα να γίνει εδώ η διοργάνωση, όπως επίσης και την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες να κάνουμε μία βάση δεδομένων, να φέρουμε σε κάθε διοργάνωση παλιούς αθλητές, παράγοντες και επειδή δεν μπορέσαμε να τους βρούμε όλους, θέλω να τους καλέσω να έρθουν στο γήπεδο να πάρουν προσκλήσεις από τα γραφεία της ΕΠΕΣΘ και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Όπως γέμισε η Γλυφάδα στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, εύχομαι να γεμίσει και εδώ στη Θεσσαλονίκη το γήπεδο με φίλους του βόλεϊ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ομάδες, οπαδοί. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διοργανωτής είναι η Ομοσπονδία, δεν είναι τα σωματεία και επειδή έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, πρέπει να τηρηθούν. Είναι από τις μοναδικές στιγμές που δεν είμαι πλέον διαιτητής για να κάνω κουμάντο στο γήπεδο. Εύχομαι να δούμε ένα φάιναλ-4 αντάξιο του αθλήματος και παρακαλώ τις ομάδες μην ξεχνάνε ότι μιλάμε για βόλεϊ. Επειδή οι προπονητές και αθλητές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγωνιστικού χώρου στο να μην υπάρχει βία και βωμολογία, σας παρακαλώ δείξτε ότι είστε προπονητές και αθλητές του βόλεϊ και όχι άλλων αθλημάτων. Ζητώ από τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει ως μεγάλο σωματείο που είναι να έχουμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας του και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει».

Τζιτζικώστας: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Το λέω αυτό γιατί χωρίς τη στήριξη των ΜΜΕ για να φτάσει η πληροφορία και το μήνυμα στους συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει να γίνει στη πόλη μας 15 χρόνια. Όταν πριν τρεις μήνες με επισκέφτηκε ο Πρόεδρος και καλοί φίλοι για να συζητήσουμε για την προοπτική να διοργανωθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, είπαμε αμέσως ναι με όλες μας τις δυνάμεις. Η περιφέρεια είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις και είναι προφανές ότι προσπαθήσαμε μαζί με όλους τους φορείς και εξασφαλίσαμε όσα χρειάζονται οι διοργανωτές προκειμένου να γίνει τελικά αυτό το φάιναλ-4. Η περιφέρεια μας από τη πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους έχουν εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα και ταυτόχρονα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν αύριο και μεθαύριο να παρακολουθήσουν τους αγώνες με ηρεμία. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουν ωραίους αγώνες και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ γιατί αποδεικνύουμε ότι αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και μόνο καλό κάνουμε στη περιοχή και στο άθλημα, με μόνο καλά αποτελέσματα. Θα δουλέψουμε να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη και άλλα εξίσου μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Θέλω να ευχαριστώσω το αστέρι μας την κ. Βούλα Πατουλίδου που με κάνει κάθε μέρα περήφανο που είναι μαζί μου σε αυτή τη μάχη. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός».

Βούλα Πατουλίδου: «Μπορεί να μην γεννήθηκα στον αθλητισμό αλλά μεγάλωσα στον αθλητισμό. Συμμερίζομαι την προσπάθεια των ομάδων και την αγωνία τους που έχουν για να κατακτήσουν το Κύπελλο, του οποίου τον νικητή θα τον ξέρουμε την Κυριακή, όπου θα τον επιβραβεύσουμε γιατί θα είναι και ο καλύτερος. Η Θεσσαλονίκη είναι κράμα θρησκειών, εθνοτήτων, η συμβίωση ήταν δύσκολη αλλά ήταν καλή. Δεν μπορώ να μην συμμεριστώ την αγωνία του προέδρου, μέσα σε 20 μέρες στήσαμε ένα γεγονός. Αθλητομάνα είναι η Θεσσαλονίκη, μπορεί να έμεινε ορφανή για αρκετό καιρό αλλά είναι εδώ. Θυμάστε με τον Αντετοκούνμπο που μας τίμησε με την παρουσία του και το γήπεδο ήταν κατάμεστο και ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα».