Επιστροφή Ηρακλή στα ευρωπαϊκά σαλόνια

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ ήταν και η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης βόλεϊ ανδρών 2018-’19.

Οι δηλώσεις στην CEV θα πρέπει να γίνουν μέσω της ΕΟΠΕ την Δευτέρα 11 Ιουνίου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής δύο ελληνικές ομάδες με την προϋπόθεση ότι έχουν πάρει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση άρνησης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ελληνικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν στο Τσάλεντζ Καπ ή στο CEV Cup εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο ταμπλό.

Στα ευχάριστα της ημέρας ήταν η επιστροφή του Ηρακλή στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αφού οι «κυανόλευκοι» δια του εκπροσώπου τους, Μάκη Καλαϊτζίδη, βεβαίωσαν την συμμετοχή τουςστα κύπελλα Ευρώπης 2018-19 αλλά την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα πάρει τη θέση στο CEV Cup ή στο Τσάλεντζ Καπ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου του Κώστα Παϊσιάδη βεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του Ηρακλή Χαλκίδας για το εάν θα δηλώσει συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ δέσμευση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19.