Αποθέωση του βόλει και το θρίλερ στον Παναθηναίκό

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Volley League Πάμε Στοίχημα, ο Παναθηαϊκός πήρε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, έπειτα από το τάϊ-μπρέικ και αύξησε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αποδίδουν πολύ καλό βόλεϊ, μοιράζοντας ωραίες φάσεις και ευρισκόμενες σχετικά κοντά στο σκορ. Με το Σκορ στο 18-18 όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί τεσσάρων πόντων, παίρνοντας προβάδισμα και κατακτώντας εν τέλει το πρώτο σετ της αναμέτρησης με 25-20.

Ο ΠΑΟΚ δεν λάθεψε όμως στο 2ο σετ και παρόλο που δεν κατάφερε να ξεφύγει πολύ στο παιχνίδι (13-9) εν συνεχεία ανέβασε την απόδοση του και με καλή άμυνα, στην οποία ξεχώρισε και πάλι ο Πελεκούδας , κράτησαν την διαφορά, ανεβάζοντας την μάλιστα και κατέκτησε το σετ με 25-17.
Στο 3ο σετ, οι ομάδες πήγαν κοντά στο σκορ μέχρι το 9-9, με τους πρωταθλητές να κάνουν ένα μικρό ξέσπασμα και προηγήθηκαν με 16-9. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι με κορυφαίο αμυντικά τον Παναγιώτη Πελεκούδα και επιθετικά τον Κουμεντάκη, , όμως τα ψυχικά αποθέματα που έδειξε το «τριφύλλι» ήταν εντυπωσιακά, καθώς γύρισαν το παιχνίδι και πήραν το σετ με 25-23, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 16-3.

Στο 4ο σετ ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά μετά το αρχικό ισχνό προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ με 13-7, έμοιαζε έτοιμος να καθαρίζει το παιχνίδι. Η ομάδα της Αττικής όμως πέρασε μπροστά με 18-16 και εν τέλει πήρε το σετ μετά από καρφί του εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού 17χρονου Ανδρεόπουλου, που έκανε το 25-20, έστειλε το παιχνίδι το τάι-μπρέικ.

Στο τάι-μπρέικ το παιχνίδι ξεκίνησε με τις κουρασμένες και τον Ουτσίκοφ να υποπίπτει σ εέυκολα λάθη, έτσι το σκορ πήγε στο 5-5 μετά από μπλοκ του Ουτσίκοφ στον Ανδρεόπουλο. Στην συνέχεια με κορυφαίους τους Ανδρεόπουλο Μπέλο και Μπιτιζαμ ο Παναθηναϊκός πήρε βραχεία κεφαλή με 9-7 και 10-8. Ο Ουτσίκοφ μείωσε στον πόντο, όμως ο Μπέλος με δυνατο καρφί πήρε το μπλοκ άουτ και έκανε το 14-10, έχοντας τέσσερις ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι. Δεν τις σπατάλησε και ο ίδιος παίκτης (Μπέλος) με ακόμη πιο δυνατό καρφία έκανε το 15-11 και έδωσε αυτήν την τεράστια νίκη στην ομάδα του, αναπτερώνοντας ταυτόχρονα τις ελπίδες της ομάδας για παραμονή.