Ζιντάν: «Παράλογη η τιμωρία της FIFA»

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται ένας από τους λόγους απαγόρευσης μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους που επιβλήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να έχει σχέση με το νυν προπονητή της. Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να μην έκανε τίποτα ο ίδιος, αλλά η απόκτηση των δύο τέκνων του από τις μικρές ομάδες της «βασίλισσας», εμπίπτει στην παράβαση της νομοθεσίας της FIFA.

Ο Γάλλος τεχνικός των «μερένγκες» χαρακτήρισε την απόφαση «παράλογη», έφερε ως αντεπιχείρημα την εμπλοκή των παιδιών του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Είναι παράλογο, όλη μου η ζωή είναι στη Μαδρίτη με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου. Θα ρυθμιστεί, το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε ο,τι έχει συμβεί και ξέρουμε ότι θα ρυθμιστεί την εβδομάδα που έρχεται. Είμαι ήρεμος. Είναι λάθος, σίγουρα. Το κλαμπ θα προσφύγει εναντίον της απόφασης, δεν είναι μόνο τα παιδιά μου, υπάρχουν πολλές οικογένειες»

Ο κανονισμός λέει ότι ανήλικοι παίκτες μπορούν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό μόνο αν οι γονείς τους μετακομίσουν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Η Ρεάλ, εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα με τα παιδιά του Ζιντάν, ως επιχείρημα για να αποδείξει ως λανθασμένο το σκεπτικό της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.