Βούζας: «Αυτός είναι ο Μπράουν Ιντέγε…»

Ο πρώην υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, που έχει δουλέψει με τον Μπράουν Ιντέγε στους «ερυθρόλευκους», μίλησε στον ARENA FM 89.4 και την εκπομπή «Μονότερμα», αναλύοντας το προφίλ του Νιγηριανού επιθετικού, ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Άρη, για να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση του Ιντέγε να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη: «Είναι έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ιντέγε, έπειτα από μια όχι τόσο επιτυχημένη χρονιά. Ίσως αναζητά restart στην καριέρα του. Έρχεται σε μια ομάδα που σίγουρα έχει πληροφορηθεί πως έχει φανατικούς φιλάθλους. Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα επίσης και νομίζω είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να ξαναβρεί τον εαυτό του».

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ιντέγε: «Είναι σύγχρονο σέντερ-φορ. Έχει την ταχύτητα να παίξει με την τακτική των αντεπιθέσεων, ενώ είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής με σωματική δύναμη που μπορείς να τον στοχεύσεις μέσα στην περιοχή και να τον τροφοδοτήσεις για να σκοράρει. Αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για τον Άρη. Βρίσκει δίχτυα εύκολα αν τον τροφοδοτήσουν σωστά. Δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής πιστεύω γιατί ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί επίσης να πιέσει με την ταχύτητα που διαθέτει και είναι κινητικός για να ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του. Έχει ένστικτο killer».

Για το αν ταιριάζει στον Άρη: «Νομίζω ταιριάζει στον Άρη. Ταιριάζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, γιατί μπορεί να παίξει παντού. Αν η αντίπαλη ομάδα πιέσει ψηλά, είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να υποδεχθεί τη μπάλα, να την κρατήσει και να δημιουργήσει συνθήκες επίθεσης, με ορθολογικό build up. Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν έχει ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι Αφρικανοί, συνήθως δεν έχουν τέτοιο θέμα πάντως. Θα μπορεί να πρεσάρει, να ακουμπάει η ομάδα πάνω του, να δίνει χρόνο στους συμπαίκτες του, να σκοράρει. Είναι μια καλή μεταγραφή, τηρουμένων των αναλογιών και των χρημάτων που έχουν δοθεί».

Για το πέρασμά του από την Κίνα και την προσωπικότητά του: «Από τους δέκα Αφρικανούς, οι εννιά θα πήγαιναν με τέτοια λεφτά. Ίσως ήξερε ότι δεν θα τα πήγαινε τόσο καλά πάντως, γι’ αυτό και επιστρέφει στην Ευρώπη τώρα. Είναι χαμογελαστός άνθρωπος, δείχνει να το απολαμβάνει, δουλεύει αρκετά, δεν είναι από τους τεμπέληδες ποδοσφαιριστές, είναι καλός στις επαφές του και ήταν φιλικός με όλους στον Ολυμπιακό. Δεν θα έχει προβλήματα πιστεύω. Θα του αρέσει η Θεσσαλονίκη, είναι φυσιολογικό. Θα είναι το αστέρι της ομάδας, αυτό θα είναι μπόνους και για τον ίδιο. Ευελπιστούμε να δούμε όλοι έναν καλό ποδοσφαιριστή που θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι κάνει στην προσωπική του καριέρα: «Είμαι στην αναζήτηση μιας αξιόλογης πρότασης από ομάδα. Παράλληλα, με μια ομάδα παλιών φίλων και συνεργατών (Τάσος Πάντος, Τάσος Θέος κ.α.) κάνουμε διάφορα camp σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύουμε προπονητές, ψάχνουμε ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ασχολούμαστε με το πιο ωραίο κομμάτι γενικότερα. Αν υπάρξει πρόταση από ομάδα όμως, θα τη σκεφτώ εννοείται».