Το »Champions Club» στην Τούμπα

Προσαρμογές στην Τούμπα για τις ανάγκες του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησαν μετά την πρόκριση επί της Σπαρτάκ, αφού οι αγώνες πλέι οφ με την Μπενφίκα εμπεριέχουν τις ίδιες απαιτήσεις για τα γήπεδα με τα ματς των ομίλων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Arenafm.gr το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων στην Τούμπα ανέρχεται στο μισό εκατ. ευρώ! Βασικό προαπαιτούμενο, ειδικά για τους αγώνες των ομίλων, αποτελεί η κατασκευή του σαλονιού των χορηγών του Τσάμπιονς Λιγκ, το λεγόμενο «Champions Club», που πρέπει να διαθέτει κάθε ομάδα που φιλοξενεί στην έδρα της παιχνίδια της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η μελέτη έγινε και εφόσον όλα πάνε καλά και ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους το σαλόνι των χορηγών θα κατασκευασθεί κατά την διάρκεια της διακοπής των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μέχρι τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, όταν και έχει καθορισθεί η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το«Champions Club» απαιτεί έκταση 300 τ.μ., με βάση τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη και πιθανότερη είναι να γίνει στον τέταρτο όροφο του νέου κτιρίου, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του, αφού στον τρίτο όροφο υπάρχουν οι σουίτες. Συζητήθηκε και η ιδέα κατασκευής του στον δεύτερο όροφο, όπου στεγάζονταν οι παλαιές ακαδημίες, αλλά δύσκολα θα προχωρήσει, γιατί αυτός ο όροφος δεν έχει απευθείας πρόσβαση στο γήπεδο.

Στην Τούμπα διεξάγονται ήδη και συμπληρωματικά έργα, που σχετίζονται με βελτιώσεις στα αποδυτήρια, αλλά και την τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, τομέας στον οποίο δίνει μεγάλη σημασία η ΟΥΕΦΑ.

Τοποθετούνται καινούργιες πλατφόρμες για να μεταφέρουν τηλεοπτικές κάμερες, γίνονται συνδέσεις για υψηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στα δημοσιογραφικά, ενώ μπαίνουν σημάνσεις ασφαλείας για διαχωριστικούς διαδρόμους και εξόδους κινδύνου στο γήπεδο.