Τι λέει η έκθεση της Αστυνομίας για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ένταση υπήρξε στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ήρθε ισόπαλο 1-1 σημαδεύτηκε όμως από επεισόδια, τα οποία ίσως επιφέρουν βαριά τιμωρία για την Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση της αστυνομίας κάνει λόγο για τριακόσιους φίλους της ΑΕΚ που επιτέθηκαν στις διμοιρίες, με πέτρες, φωτοβολίδες και μπουκάλια, έγινε χρήση δακρυγόνων και μεταξύ άλλων έγινε χρήση 250 πυρσών.

 

Η έκθεση της Αστυνομίας φαίνεται ότι αναφέρει τα εξής:

«1. Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο θέμα αγώνα ποδοσφαίρου γνωρίζουμε τα ακόλουθα

α. Περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα.

Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

β. Περί ώρα 22.05 πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη (παράγραφος 2, περίπτωση γ).

γ. Προ και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άγνωστοι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ από  διάφορες θύρες του Σταδίου, έκαναν χρήση συνολικά: 30 καπνογόνων, 250 φωτοβολίδων χειρός (πυρσοί) και 10 κροτίδων.

– Προανάκριση για την περίπτωση α’ προς ανακάλυψη των δραστών ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους ενώ για την περίπτωση β. από το Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ».