Η έκθεση των παρατηρητών του κυπέλλου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το φύλλο που συνέταξαν οι παρατηρητές του τελικού κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να μην κινδυνεύουν με πιθανή αφαίρεση βαθμών.

Το μόνο που κινδυνεύουν οι δύο «δικέφαλοι», είναι με μεγάλα πρόστιμα. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι ότι οι ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων δεν προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα, ούτε κάποια προσωρινή διακοπή, ενώ δεν υπήρξαν και σωματικές βλάβες από τις ρίψεις αυτές. Ο δεύτερος είναι ότι από τα επεισόδια και από την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ιδιοκτησίας. Τα παραπάνω αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για να επιβληθούν ποινές έδρας ή αφαιρέσεις βαθμών.

Διαβάστε αναλυτικά το φύλλο των παρατηρητών, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το sdna.gr:

«Οι αποστολές των ομάδων έφτασαν στο γήπεδο ομαλά και το πρόγραμμα που είχε καθορίσει στις συσκέψεις η διοργανώτρια αρχή τηρήθηκε κανονικά με πολύ μικρές παρεκκλίσεις.

Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση του αγώνα, αλλά και με τους αξιωματούχους των δύο ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πληθώρα υβριστικών συνθημάτων από τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Τα συνθήματα που κρίνονται ως υβριστικά και τα οποία ακούγονταν τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ: «ΑΕΚ γάμα την Τούμπα όλη και τον ΠΑΟΚ τον καργιόλη», ενώ από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ: «ΠΑΟΚ γάμα την ΑΕΚ την πουτάνα».

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατηρήθηκε άναμμα μεγάλου αριθμού πυρσών και καπνογόνων στους τομείς των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Σημαντικός αριθμός αυτών άναψε κατά την είσοδο των ομάδων μαζί με τη διαιτητική ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα. Ειδικότερα, το άναμμα των πυρσών και των καπνογόνων παρατηρήθηκε κυρίως στις θύρες 1, 2, 3, 5 και 35 από τον τομέα των οπαδών της ΑΕΚ και αντίστοιχα στις θύρες 15,16, 17, 19 και 21 από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ρίψη σημαντικού αριθμού πυρσών και καπνογόνων. Επιπλέον, από τον χώρο των θυρών 1 και 35 της ΑΕΚ υπήρξε και ρίψη 2 κροτίδων και αντίστοιχα από το χώρο των θυρών 15, 17 και 19 υπήρξε ρίψη 3 κροτίδων από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Περί το 7ο λεπτό υπήρξε ρίψη πυρσού εντός της τάφρου περίπου στο ύψος της θύρας 15, η οποία προκάλεσε μεγάλο καπνό για περίπου 2 λεπτά οπότε και έσβησε χωρίς προβλήματα. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, το άναμμα των προαναφερόμενων εν γένει εύφλεκτων υλικών και ρίψεις αυτών παρατηρήθηκαν ιδίως στην επίτευξη του πρώτου γκολ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ στο 91ο λεπτό του αγώνα.

Από τις θύρες 15 και 17 όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, παρατηρήθηκε κυρίως πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου ρίψη 3-4 φωτοβολίδων τύπου στυλό. Από τις προαναφερόμενες ρίψεις δεν προκλήθηκε διακοπή του αγώνα, ωστόσο τα καπνογόνα ειδικά κατά την έναρξη του αγώνα δημιούργησαν σύννεφο άσπρου και κίτρινου καπνού πάνω από το γήπεδο.

Με την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε είσοδος μικρού αριθμού οπαδών του ΠΑΟΚ για πανηγυρισμό με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν αμέσως και χωρίς προβλήματα από τους άντρες ασφαλείας.

Κατά την επίτευξη του 2ου γκολ του ΠΑΟΚ υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στους πάγκους, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του 4ου διαιτητή.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολουθήθηκε κανονικά το τελετουργικό της απονομής χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων. Η αποχώρηση των οπαδών έγινε κανονικά και ομαλά, όπως και η αποχώρηση των αποστολών των δύο ομάδων».

Πάντως, την μη αφαίρεση βαθμών οι δύο ομάδες, θα την γλιτώσουν οριστικά με την έκθεση της αστυνομίας.