Γρηγορίου: «Δίνουμε εξετάσεις σαν χώρα στον τελικό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου, μιλώντας για την σεζόν με τον “Ιστορικό”, τους δεσμούς του με την ομάδα της Πλατείας, αλλά και για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πρωτάθλημα που τελείωσε:

“Ήτανε μέχρι τον Φεβρουάριο, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων 10 ετών. Και στην κορυφή και στις θέσεις της Ευρώπης και στον υποβιβασμό. Το είχα πει και τότε. Μετά χάλασε όλο αυτό. Τους τελευταίους δύο μήνες με αυτά που γίνονται, σε κανένας που λειτουργεί μέσω του ποδοσφαίρου, δεν του άρεσε. Το κυριότερο είναι να μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα και πραγματικά είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα πρωτάθλημα, που άρχιζε και γύρισε τον κόσμο στα γήπεδα και αντί να κάνουμε ένα βήμα μπρος, κάναμε ένα βήμα πίσω. Κερδίζαμε το παιχνίδι και το χάσαμε μόνοι μας.”

Για την πορεία του Πανιωνίου:

“Από τις 16 ομάδες, ήμασταν στην χειρότερη θέση. Από 1η Ιουνίου που τελείωσαν τα πλει οφ πέρσι, ξεκινήσαμε 15 του ίδιου μήνα. 15 μέρες μόνο ήταν λίγες για να ξεκουραστούν τα παιδιά. Κάναμε το χρέος μας, περάσαμε την πρώτη φάση στην Ευρώπη. Αλλά μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν με την Μακάμπι, που όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί. Θέλαμε και στο κύπελλο, θέλαμε και στο πρωτάθλημα να κάνουμε καλή πορεία, όμως τρεις διοργανώσεις είναι πολλές να διαχειριστείς. Και το ρόστερ δεν είχε καμία σχέση μ επέρσι, μέσα στη χρονιά έφυγαν παιδιά και τον Γενάρη είναι δύσκολη η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Θα ήταν θαύμα αν παίρναμε την 5η θέση. Κάναμε κάποια κακά παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να τα πάρουμε. Ήταν καλή προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος. Ο Πανιώνιος βρίσκεται μέσω οικονομικής εξυγίανσης. Το ξεχνάμε αυτό. Πριν μερικά χρόνια ήμασταν κοντά στον υποβιβασμό. Τώρα παίζουμε προκριματικά Ευρώπης. Αυτό δεν το ανταλλάσω με τίποτα. Είναι φοβερή η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας.”

Για το μέλλον του στην ομάδα:

“Ασχέτως της θέσης που θα κατακτούσαμε, είχα αποφασίσει ότι θα αποχωρούσα από την ομάδα. Είναι ενστικτώδης απόφαση. Παραμένουν εξαιρετικοί οι δεσμοί μας. Από θέμα συνεργασίας ήταν εξαιρετική η χρονιά. Ούτε από έναν δεν έχω παράπονο. Με τον κύριο Ζαμάνη και τον κύριο Δάρα έχω άρτιες σχέσεις. Δεν υπήρχε λογική στην απόφαση, απλά ένστικτο.”

Για το αν υπάρχει κάποια βλέψη προς τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

“Όχι δεν υπάρχει κάτι στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν όμως ενδιαφέροντα από άλλες και δόξα τω Θεό, αυτό το οφείλω στον Πανιώνιο. Θέλω να περάσουν μερικές μέρες και θα πάρω την σωστή απόφαση. Δεν θέλω να βιαστώ, θα εξετάσω όλα τα ενδεχόμενα.”

Για τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ:

“Δεν είναι κριτήριο ένα παιχνίδι για την συνολική παρουσία των δύο ομάδων. Όσο περνούσε ο καιρός ανέβαζαν ρυθμό αρκετά κιόλας. Έφτασαν στο μάξιμουμ. Δεν θα κρίνω το πως κρίθηκε το πρωτάθλημα. Θα κρίνω το ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες. Δίνουμε και εξετάσεις έτσι; Το πως θα κυλήσει το παιχνίδι, θα παίξει ρόλο, καθώς προ ολίγων ημερών, κινδυνεύαμε με Grexit. Αυτό το βήμα μπρος που έλεγα προηγουμένως, για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ας το κάνουμε με εφαλτήριο αυτόν τον τελικό.”

Για τα ατού των δύο ομάδων:

“Είναι ισοδύναμες οι ομάδες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και στις δύο ομάδες, που με μία προσωπική ενέργεια μπορούν να αλλάξουν τον ρου του παιχνιδιού. Αλλά το δυνατό τους σημείο, είναι ότι είναι καλές οι ομάδες σαν σύνολο.”