Άρ. Πιαλόγλου: «Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ δημιουργούν τα προβλήματα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου, μιλώντας για τη διακοπή του πρωταθλήματος και την επανέναρξη του, το πρωτάθλημα και τις δικαστικές διαμάχες των “μεγάλων”, αλλά και την ένταση μεταξύ του Κώστα Καραπαπά και του Μάκη Γκαγκάτση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλες οι ΠΑΕ ήταν ενάντια αυτού, οπότε ήταν σίγουρο ότι θα ξεκινήσει και πάλι, όχι μόνο με τις δεσμεύσεις που πήραμε απέναντι στον υπουργό αλλά και με τις δεσμεύσεις που πήρε ο υφυπουργός προς εμάς για ένα και πιο αξιόπιστο και ασφαλές πρωτάθλημα.»

Για το θέμα του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν παίρνουν άδεια και την ψήφο της Ξάνθης:

“Το θέμα δεν είναι μόνο για τον Παναθηναϊκό είναι για όλες τις ομάδες που έχουν τέτοια θέματα. Σεβόμενοι την ιστορία του Παναθηναϊκού έπρεπε να μπουν μερικές αγωνιστικές δικλείδες. Σε περίπτωση που έβγαινε πρόταση της Σούπερ Λιγκ προς το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. για να μην υποβιβάζονται. Δεν είναι δεσμευτική καμία θέση της Σούπερ Λιγκ, είναι απλά μια πρόταση, εναπόκειται στην θέση που θα πάρει η ΕΠΟ. Έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα, ήμασταν κατά του υποβιβασμού αλλά κάποια μέτρα τύπου αφαίρεση βαθμών περιορισμός μεταγραφών κλπ είναι καλό να παρθούν. Για αυτό ψηφίσαμε παρών.»

Για το ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες:

“Είναι κρίμα. Μαλώνουν τα βουβάλια, τιμωρούνται τα βατράχια. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ είναι αυτές που δημιουργούν τα προβλήματα. Οι μικρομεσαίες δεν δημιουργούν κανένα θέμα. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο το πρωτάθλημα. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα.»

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

“Ο κάθε επενδυτής έχει ένα θετικό στοιχείο. Από κει και πέρα όμως πρέπει ν υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ισορροπιστικές καταστάσεις. Δεν είμαι εγώ να τον κρίνω. Σίγουρα όμως χρειάζεται επενδυτές το ποδόσφαιρο. Και ένας από αυτούς είναι ο Ιβάν Σαββίδης.»

Για την ένταση μεταξύ Γκακγάτση και Καραπαππά:

“Όπως είπα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Είναι στιγμές και εντάσεις που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τις επεκτείνουμε. Και πρέπει να γίνονται από τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα να είναι μέσα στο συμβούλιο. Γιατί υπάρχει κανονισμός για το ποιοι πρέπει να βρίσκονται μέσα στο συμβούλιο. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.»