Σ.Ψαρόπουλος: » Ο τελικός θα είναι ένα crash test»

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος,  μίλησε στον ARENA FM 89.4 για τον τελικό Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Όπως τόνισε, όλοι δίνουν εξετάσεις και είναι ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να δείξει ότι μπορούν να διορθωθούν τα πράγματα.

«Όταν αναλαμβάνεις μία ευθύνη πρέπει να τη φέρεις σε πέρας, το ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο το έργο και θα είμαστε ευτυχείς αν τελειώσουν όλα κατ’ ευχήν».

Για το πόσα θα είναι τα εισιτήρια και για τη ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού:

«Η αστυνομία που έχει και την πρώτη ευθύνη επί του θέματος, όταν κάνεις κάποιες προτάσεις πιστεύω ότι τις κάνει μετά από ενδελεχή έλεγχο του τι μπορεί να γίνει για να κρατήσει την ομαλή διεξαγωγή. Άφησε λίγες δυνατότητες παραπάνω για λίγα παραπάνω εισιτήρια αλλά ασχολούμαστε με 2.000-3.000 εισιτήρια , όταν έχουμε μπροστά μας να δώσουμε εξετάσεις, και τις δίνουν και τα σωματεία, τις δίνει και η ΕΠΟ, δίνουν οι πάντες παρουσία εκπροσώπων ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, επιτροπής παρακολούθησης και είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μία εκδήλωση ποδοσφαιρική, χωρίς επεισόδια. Αυτό το κατάλαβαν τα σωματεία χθες στη συνάντηση που έδειξαν καλή διάθεση».

Για το αν ο τελικός θα είναι κριτήριο για Grexit:

«Είναι ένα «crash test» και αυτοί όταν έρχονται από έξω , έρχονται με τα δικά τους δεδομένα και κρίνουν με τα δικά τους δεδομένα, έχουν άλλα. Πραγματικά  παρακολουθούν από κοντά, στη γωνία, όχι ότι θέλουν να μας καταστρέψουν.Εμείς όμως πρέπει να δείξουμε τη διάθεση ότι θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα ετών. Τώρα και η ΕΠΟ και τα σωματεία θέλουν να γίνει ένας τελικός όπως γίνεται στην Ευρώπη , ένας τελικός όπως παλιά, να τον ευχαριστηθεί ο κόσμος. Δεν έχει σημασία αν θα είναι 20, 30, 40.000. Αυτά διορθώνονται σιγά -σιγά . Δεν μπορούμε  πάντως να έχουμε 70.000 στο ΟΑΚΑ όταν δεν ξέρουμε πόσο έχουν βελτιωθεί. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να έχουμε ένα στάδιο γεμάτο».

Για το ότι στον τελικό εμπλέκονται ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα:

«Όταν κρίνεται στα χαρτιά το πρωτάθλημα σημαίνει ότι κι εμείς κάπου δώσουμε ευκαιρίες στους δικαστές ή σε όσους θέλουν τέτοιες ιστορίες να τις κάνουν. Είδα τα σωματεία, ότι ο ΠΑΟΚ είχε εξέδρα που τη ζήλευες, όπως και ΑΕΚ που δεν είχαν δώσει δικαίωμα. Απέδειξαν όμως ότι μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τα σωματεία την πληρώνουν. Αυτά καίγονται που χάνουν, έσοδα, πρωταθλήματα, όπως και την έξωθεν καλή μαρτυρία εντός και εκτός Ελλάδας. Ο τελικός ελπίζω ότι θα είναι ένα ξεκίνημα για μία καλή περίοδο που θα έρθει.

Αύριο στη συνάντηση θα κριθούν οριστικά όλες οι λεπτομέρειες για τον τελικό και για όσα θα γίνουν και από πλευράς ΕΠΟ, με έργα -παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ».

Το σχόλιο του για την πιθανή αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων:

«Όταν ακούω ανακοινώσεις από υπουργούς χωρίς να υπάρχει ούτε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και κατά μείζονα λόγο στη γενική συνέλευση δεν μπορώ να τα λαμβάνω και να τα βλέπω τόσο σοβαρά, είναι όμως σκέψεις μπορούν να υπάρχουν. Είναι νωρίς δεν μπορούμε να συζητάμε ότι του χρόνου θα έχει αλλάξει κάτι πριν ακόμη προετοιμαστούμε για τη μεθεπόμενη χρονιά».