ΠΑΟΚ μπορείς

Η Μπενφίκα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας 10ετίας και δεν το λέμε αυτό μόνο επειδή έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα. Λείπουν από το ρόστερ της τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος, τύπου Αϊμάρ, ή Σαβιόλα, τα οποία μπορούσε να πουλήσει για 30 ή 40 εκατ. ευρώ, όπως έκανε κάθε καλοκαίρι. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι μία ομάδα που ποντάρει, πλέον, στο σύνολο και όχι στο ατομικό ταλέντο.

Επιπλέον, της λείπουν ο τραυματίας Ζόνας που βάζει 40 γκολ κάθε χρονιά και ο αντικαταστάτης του, επίσης, τραυματίας Καστίγιο και θα αντιμετωπίσει απόψε τον ΠΑΟΚ με τον τρίτο της επιθετικό, τον Φακούντο Φερέιρα. Συνεπώς, δεν ξέρουμε εάν «έχει» το εύκολο γκολ.

Μόνο το στυλ και η αγωνιστική της φιλοσοφία παραμένουν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά της. Με το 4-3-3 και έμφαση στην ανάπτυξη από τα πλάγια με τους εξτρέμ, είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στην Μπενφίκα.

Πάντως, για να είμαστε ρεαλιστές η πορτογαλική ομάδα παραμένει το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι με τα ποσοστά του παρελθόντος. Ο Δικέφαλος μπορεί να την κοντράρει στα ίσα, έχοντας σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.