Π.Πασσαλής: «Πρέπει να στηριχτεί από την ομάδα ο Ανάκογλου»

Ο πρώην παίκτης του Άρη Πέτρος Πασσαλής, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για τον τραυματισμό του Δημήτρη Ανάκογλου, ο οποίος θα υποβληθεί για τρίτη φορά σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του. Ο Πασσαλής είχε χειρουργηθεί κι αυτός τρεις φορές στο γόνατο όταν ήταν στον Άρη. Ακόμη, μίλησε και για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανάλογη εμπειρία με τον Ανάκογλου στους τραυματισμούς: «Έχω κάνει τρεις χιαστούς στον Άρη. Ο γιατρός Βαγγέλης Πανταζής με είχε βοηθήσει πολύ. Είχα σπάσει τρεις από τους τέσσερις συνδέσμους στο γόνατο, είχε κολλήσει το πόδι μου πραγματικά στο έδαφος. Με είχε εγχειρήσει ο Βαγγέλης και με την βοήθεια κάποιων φυσιοθεραπειών, είχα καταφέρει και είχα επανέλθει από τον τραυματισμό, ενώ ήταν να σταματήσω την μπάλα. Ο Βαγγέλης μου είχε πει μετά το χειρουργείο, ότι δεν θα ξαναπαίξω. Μου είχε βάλει ένα μαχαίρι στην καρδιά, αλλά όταν είδε πως τα πηγαίνω στην αποθεραπεία, μου είπε μπορείς να ξαναπαίξεις, και όντως έπαιξα για πέντε ακόμη χρόνια σε υψηλό επίπεδο.»

Για τα συναισθήματά του όταν είχε τραυματιστεί τόσο σοβαρά: «Τα συναισθήματα είναι πολύ άσχημα, το μοναδικό που ξέρουμε είναι να κλωτσάμε μια μπάλα, είμαστε ανειδίκευτοι σε άλλα, για αυτό και όταν τραυματιζόμαστε είναι σαν να χαλάει ολόκληρη η ζωή μας, ξεκινήσαμε το ποδόσφαιρο σαν χόμπι όμως κατέληξε δουλειά μας. Όταν τραυματίστηκα πρώτη φορά είπα θα το παλέψω και θα ξαναγυρίσω, την δεύτερη φορά ήταν πιο δύσκολα, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο ώστε να βοηθήσω την οικογένειά μου και να της δώσω την ποιότητα ζωής που είχε και πριν τον τραυματισμό, είχα και δυο παιδιά μάλιστα τότε. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσεις την ποιότητα ζωής και να προετοιμάσεις το επόμενο βήμα σου μετά το ποδόσφαιρο. Σε εμένα το καλό ήταν ότι το κατάλαβα μέσα σε αυτό το διάστημα των τραυματισμών αυτό, ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης στην καριέρα μας και μετά τα 33, 34, 35 θα πρέπει να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.»

Για τον Ανάκογλου και την αφιέρωση του Πλατέλλα σε αυτόν, μετά την επίτευξη του γκολ χθες: «Είναι πολύ δύσκολο, θέλει στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους σου αλλά και γενικότερα από όποιον συναναστρέφεσαι. Ο κάθε άνθρωπος είναι εντελώς διαφορετικός από τον άλλον στα ερεθίσματα που παίρνει. Αν πάρουμε τον μ.ο. ανθρώπων, τον πρώτο καιρό μετά τον τραυματισμό είσαι πολύ προβληματισμένος με αυτό που συνέβη και δεν δίνεις σημασία σε αυτά. Αλλά όταν περνάει λίγος καιρός καταλαβαίνεις τα πάντα, πόσο σημαντικά ήταν όλα αυτά, η στήριξη των γύρω σου. Στην δική μου την περίπτωση έλεγα, τι μου λέτε έχω το πρόβλημά μου, αφήστε με ήσυχο, αλλά όταν πέρασε λίγος καιρός είχα όλο τον χρόνο να σκεφτώ πόσο σημαντικό ήταν αυτό, πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά και η βοήθεια των δικών μου ανθρώπων.

Εγώ είχα δει τον Ανάκογλου πρώτη φορά να παίζει ποδόσφαιρο όταν ήταν 19 χρονών, πραγματικά φαινόταν ξεχωριστό ταλέντο. Η πορεία του ίσως να μην ήταν ανάλογη από αυτήν που περίμεναν πολλοί, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πρέπει να οπλιστεί με πάθος, με δύναμη, με πίστη και να προσπαθήσει να κάνει την καριέρα που μπορεί να κάνει τώρα, αμέσως μετά κι από αυτόν τον τραυματισμό του.»

Για τον σχεδιασμό του Άρη για την ερχόμενη σεζόν στην Σούπερ Λιγκ: «Ο Άρης θα πρέπει να τερματίσει το πρωτάθλημα με προσοχή και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, να εξασφαλίσει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ και να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός για την ερχόμενη χρονιά, να υπάρξει ορθολογικός σχεδιασμός λαμβάνοντας υπόψιν το οικονομικό κομμάτι, πρέπει να υπάρξει ομαλή μετάβαση, δεν πρέπει να ψάξουμε πολλά πράγματα κατευθείαν.»