Ουζουνίδης: «Πρόκληση να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως τεχνικός της ΑΕΚ και έθεσε τους στόχους με την νέα του ομάδα.

 

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή. Δεν είμαι απ’ αυτούς που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Το ότι είμαι εδώ σημαίνει πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν πως μπορώ να το πετύχω. Θα έχω από πίσω μου μια διοίκηση που θα μου δώσει την δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει και να παρουσιάσω αυτό που έχω στο μυαλό μου».

 

«Η ομάδα έκανε μια καλή σεζόν. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην μπορείς να βελτιώσεις. Η ΑΕΚ είχε πέρυσι κάποια στοιχεία, που την οδήγησαν ψηλά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και στοιχεία που πρέπει να προσθέσουμε. Μπορούμε να βελτιώσουμε την επιθετική λειτουργία, να βελτιώσουμε πράγματα στην ανάπτυξη, να κρατήσουμε και την συνοχή στην λειτουργία. Οι παίκτες που έχουμε, μπορούν να δώσουν πράγματα, που έχω και εγώ στο μυαλό μου. Τους ξέρω, διότι με πολλούς έχω συνεργαστεί ξανά.  Είναι παίκτες με εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Όλα θα πάνε καλά. Θα κρατήσουμε κάποια πράγματα και θα βελτιώσουμε και κάποια άλλα».

– Για την εκτίμηση του για το ρόστερ:

«Το ρόστερ είναι καλό. Έχουν γίνει κάποιες αποχωρήσεις. Αυτό που κοιτάμε είναι να την ενισχύσουμε την ομάδα  σ’αυτές τις θέσεις που έφυγαν παίκτες. Θεωρώ πως έχω την δυνατότητα να προσθέσω κομμάτια του παιχνιδιού, που να κάνουν την ομάδα πιο ελκυστική. Αξιολόγηση υπάρχει, τα ξέρω τα παιδιά και είναι πολύ καλά. Ακούγεται πολύ, πως ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής. Ο Λυμπερόπουλος έχει δουλέψει μαζί μου και μπορεί να σας πει τι προπονητής είμαι». 

– Αποτελούσε προπονητικό απωθημένο, η συνεργασία με μια ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα και αν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα εκ μέρους των Ελλήνων προπονητών.

«Είναι μια πρόκληση για μένα και για τους Έλληνες προπονητές. Απωθημένο δεν θα το έλεγα. Δίνω πάντα τον καλύτερο μόυ εαυτό. Μέχρι τώρα, οι ομάδες δεν είχαν πρωταγωνιστικό στόχο. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία, να ασχοληθώ, μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι μια πολύ καλή δουλειά, που θα ήθελε κάθε προπονητής».

– Για το πως θα κινηθεί μεταγραφικά για τις θέσεις των φορ και εξτρέμ;

«Αυτές οι θέσεις, είναι η προτεραιότητα μας. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε αν θα βρεθεί κάτι καλό. Στόχος μας είναι αυτοί οι δυο παίκτες, να είμαι μαζί μας στην προετοιμασία. Είναι μεγάλο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι καλό η ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτόν τον στόχο».

– Για το αν τον ροβληματίζει ο χρόνος της προετοιμασίας:

«Όχι, μάλιστα έχουμε αλλάξει κάποιες ημερομηνίες στην προετοιμασία. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το ρόστερ που θα θέλαμε έτοιμο στην προετοιμασία. Το καλό είναι πως δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάποιους παίκτες. Είναι σημαντικό πως ξέρω την ομάδα, ξέρω πολλά παιδιά, ξέρω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους».

– Για το αν η ΑΕΚ θα διατηρήσει τη σφικτή άμυνα που είχε πέρυσι:

«Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, ήταν το δυνατό σημείο. Πρέπει να το κρατήσουμε και να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είναι εύκολο να προωθήσεις νέα παιδιά. Αλλά η ΑΕΚ ήταν πάντα μια ομάδα, που στηριζόταν σε Έλληνες. Αν μπορεί κάποιο παιδί από τις Ακαδημίες να σταθεί, πρέπει να προωθηθεί. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί Έλληνες προπονητές, που να έχουν προωθήσει τόσα νέα παιδιά, όσο εγώ».

– Πως θα διαχειριστείτε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Η ΑΕΚ πέρυσι έκανε πολύ καλή διαχείριση σ’ αυτό. Επομένως ξέρουμε τον τρόπο. Δεν θέλω μεγάλο ρόστερ. Νομίζω 20 παίκτες είναι καλοί. Ελπίζω να μην έχουμε απώλειες, να μην έχουμε προβλήματα. Να μπουμε στους ομίλους και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

– Για τις μεταγραφές που θέλει να κάνει:

«Ο φορ και ο εξτρέμ, είναι η προτεραιότητα μας. Να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που φύγανε. Αν θεωρούμε πως υπάρχουν κάποιοι που θα έρθουν και θα ανεβάσουν το επίπεδο, τότε θα έρθουν. Μεγαλύτερη να ξέρετε είναι η πίεση, όταν υπάρχουν προβλήματα. Και έδειξα πως αντέχω. Θα είναι πιο εύκολο για μένα, η πίεση να είναι για τους στόχους και για πρωτάθλημα και κύπελλο»

– Η συμμετοχή του στον σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ:

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

-Για το στόχο του στην πρώτη σεζόν στην ΑΕΚ:

«Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα, απ’ όσα έκανε πέρυσι η ομάδα».