«Όλοι ξέρουν τον λόγο που ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα»

Ο Ρόμπερτ Μακ δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ και μιλώντας στο επίσημο σάιτ της Ζενίτ αναφέρθηκε στον «δικέφαλο», στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πιο αναλυτικά ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είπε:

Αν η κατάκτηση του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ήταν η πιο δυνατή  εμπειρία που έζησε: «Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και ήμασταν κοντά στο να πάρουμε και το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν συνέβη για τους λόγους που όλοι ξέρουν πλέον. Επικράτησε… τρέλα στο πρωτάθλημα και ήταν πολύ περίεργο συναίσθημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν καλές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γνωστό όσο το ρωσικό. Στην Ρωσία εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα το Παγκόσμιο Κύπελλο, έφτιαξαν ωραία γήπεδα και οι φίλαθλοι απολαμβάνουν τα ματς. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου είναι ανώτερη από του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τους Έλληνες οπαδούς: «Γνωρίζεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει… τρελούς οπαδούς. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας είναι φανταστική. Οι Έλληνες οπαδοί είναι πιο συναισθηματικοί. Από την άλλη, εκπλαγήκαμε με τους οπαδούς της Ζενίτ που παρά την τιμωρία της ομάδας, βρέθηκαν σε βάρκες έξω από το γήπεδο για να μας υποστηρίξουν. Ήταν μια όμορφη στιγμή».

Για τον αποκλεισμό της Σπαρτάκ Μόσχας από τον ΠΑΟΚ: «Η Σπαρτάκ υποτίμησε τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκαν με 2-0 στην Θεσσαλονίκη και σταμάτησαν να παίζουν, έτσι δέχθηκαν τρία γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από την Σπαρτάκ και στα δύο ματς και δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση».

Αν μετακόμισε οικογενειακώς πλέον στην Αγία Πετρούπολη: «Η ζωή στην Ελλάδα είναι όμορφη. Το κλίμα, η θάλασσα, όλα, αλλά εγώ ήθελα να αγωνιστώ στη Ζενίτ, μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Όταν γυρίσαμε στην Αγία Πετρούπολη δεν το σκεφτήκαμε και πολύ. Μας αρέσει εδώ και μένουμε στο ίδιο σπίτι που είχαμε και στην πρώτη μου θητεία στη Ζενίτ».

Αν οι γιοι του θα ακολουθήσουν τα «χνάρια» του στο ποδόσφαιρο: «Θα δούμε. Όταν ο μεγαλύτερος γίνει έξι χρονών, θα αποφασίσουμε. Στο μεταξύ, δεν παίζουν τόσο συχνά ποδόσφαιρο και οι δύο πάνε ακόμη στο νηπιαγωγείο».