Ν.Φιλιππιάδης: «Δεν ήταν οφσάιντ το γκολ»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΠΣ Μακεδονίας, Νίκος Φιλιππιάδης, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όχι μόνο. Αναλυτικά:

Για τη διαιτησία: Θα ξεκινήσω λίγο στενάχωρα γιατί η ελληνική διαιτησία την οποία και εγώ αγάπησα και υπηρέτησα για άλλη μια φορά πληγώθηκε και ατιμάστηκε από τα ίδια της τα παιδιά. Και είμαι σίγουρος ότι οι ξένοι διαιτητές είναι προ των πυλών. Γιατί αυτό που είδαμε την Κυριακή δε γίνονται ούτε στα παιδικά πρωταθλήματα από διαιτητές που μόλις έχουν πάρει το δίπλωμα και όχι από διεθνείς. Να διαφοροποιούν δηλαδή την απόφασή τους σε λίγα δευτερόλεπτα. Είδα τομ παιχνίδι, είδα τη φάση. Αρχικά πήραν την σωστή απόφαση. Δηλαδή ότι είναι γκολ. Μετά όμως δε ξέρω τι συνέβη . Δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ αφού η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα. Ο παίκτης δεν επηρεάζει τη φάση ούτε τον τερματοφύλακα και δεν ακουμπάει καν τη μπάλα. Είναι τα δύο στοιχεία που επισημοποιούν την απόφαση να μετρήσει το γκολ. Όταν ο διαιτητής παίρνει μια απόφαση πρέπει να μένει σε αυτήν είτε λάθος είτε σωστό. Αλλά στην προκειμένη η αρχική του απόφαση είναι σωστή.

Για το αν αλλάζει η απόφαση του διαιτητή από διαμαρτυρίες: Ο διαιτητής όντας διεθνής έπρεπε να δείξει τη σέντρα και να τους πει φύγαμε σέντρα. Ότι έκανε, αν έκανε, παλιά ο δάσκαλός μου ο Ζλατάνος και άλλοι κορυφαίοι διαιτητές. Ο Κομίνης ήταν μπροστά στη φάση, την έβλεπε, την έλεγχε και έπρεπε να την πάρει πάνω του. Αυτό που έκανε ήταν έγκλημα. Ταπεινώθηκε η διαιτησία για άλλη μια φορά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Τζάμπα διαμαρτυρόμαστε που έφυγε από εμάς η διαιτησία και πήγε στην ΕΠΟ, στους παράγοντες κλπ. Φοβάμαι κιόλας μη κάνει καμιά συμπληρωματική έκθεση αύριο και πει ότι έδρασε λόγω πιέσεων ή βίας. Θα έπρεπε να γράψει τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν. Ήταν αυτός που δημιούργησε τα όσα συνέβησαν.

Η προσωπική του άποψη: Θα έλεγα ότι το κατεστημένο της Αθήνας, τα πιράνχας της Αθήνας βάλθηκαν να κατασπαράξουν την διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου που διοικεί μόλις έξι μήνες. Και θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους φιλάθλους της Μακεδονίας να στηρίξουν τον κ. Γραμμένο στη δύσκολη αποστολή του.

Για τον αυριανό τελικό της ΕΠΣ Μακεδονίας: Για μας η μέρα αυτή είναι μέρα χαράς, γιορτής αλλά και μέρα ελπίδας για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Εμείς πρέπει να την αγκαλιάσουμε και να τη χαρούμε. Και να στείλουμε ένα μήνυμα στους αδίστακτους και αμείλικτους στο λεκανοπέδιο της Αττικής ότι εδώ στη Μακεδονία παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο.