Π.Ο Βοσνίας : «Ο Μανωλάς προκάλεσε τους φιλάθλους μας»!

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βοσνίας εκφράζει τη λύπη της για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα με την Ελλάδα στην Ζένιτσα, αφήνοντας όμως παράλληλα «αιχμές» για τον τρόπο παιχνιδιού των διεθνών μας και τη συμπεριφορά του Κώστα Μανωλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από μία νύχτα ύπνου και την ολοκλήρωση του μωσαικού του χθεσινού αγώνα της Εθνικής Βοσνίας με την Ελλάδα, θα θέλαμε να ρίξουμε δημόσια φως σε όσα έγιναν στο »Μπίλινο Πόλιε».

Πρώτα απ’ όλα, εκφράζουμε την λύπη μας και απολογούμαστε στην ελληνική ομοσπονδία για το συμβάν που έλαβε χώρα μετά το ματς, με την επίθεση σε Έλληνα παίκτη. Η ομοσπονδία καταδικάζει κάθε μορφή βίας, απ’ όποιον και αν προέρχεται. Η συμπεριφορά του βοηθού προπονητή Στεφάν Ζιλί θα αναλυθεί και στην συνέχεια οι αρμόδιες αρχές θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα γεγονότα ήταν ο επίλογος σε όσα είχαν γίνει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το γνωστό στυλ παιχνιδιού της Ελλάδας, πιο πολύ σκληρό παρά επιθετικό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παικτών μας, που έπρεπε να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο πριν από το τέλος. Ο Σέναντ Λούλιτς υπέστη κάταγμα ζυγωματικού και θα υποβληθεί σε επέμβαση, ο Τόνι Σούνιτς χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες. Δυστυχώς, μετά από ένα σκληρό φάουλ στο 15ο λεπτό ο Λούλιτς δέχτηκε δυνατή αγκωνιά στο πρόσωπο και ο αντίπαλος παίκτης δεν δέχτηκε καν κίτρινη κάρτα. Το ίδιο συνέβη και με το φάουλ στον Σούνιτς.

Όλα κλιμακώθηκαν από την πρόκληση του Μανωλά προς τους φιλάθλους μας, ως συνέχεια μίας ιστορίας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο στην Αθήνα, όταν συναντήσαμε μία σειρά από προβλήματα στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς στο τέλος του αγώνα οι παίκτες μας και το τεχνικό τιμ ανταπέδωσαν στις προκλήσεις με βιαστικό και οργισμένο τρόπο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστούς οπαδούς μας που στήριξαν την ομάδα και τους χορηγούς μας που προμήθευσαν με δωρεάν σάντουιτς και νερό τους φιλάθλους, καθώς και τους παίκτες μας που επένδυσαν όλη τους την ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Από αυτό το ματς θα πάρουμε μαθήματα και θα ξαναμπούμε στο μονοπάτι που οδηγεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, πιο συμπαγείς και δυνατοί. Ο δρόμος θα έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά όσο υπάρχουν πιθανότητες δεν θα τα παρατήσουμε».