Ματαιώθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας

Δεν πρόκειται τελικά να διεξαχθεί το διεθνές φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την αντίστοιχη του Ιράν, το οποίο αρχικά ήταν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου και εν συνεχεία είχε προταθεί να γίνει στην Αθήνα την ίδια ημερομηνία.

Η ελληνική ομοσπονδία υπολογιζόταν ότι θα είχε έσοδα περί τις 230 χιλιάδες ευρώ από αυτό το φιλικό στις 2 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις και πριν συμφωνηθεί οριστικά το φιλικό, προέκυψε το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων φαντάρων από τους Τούρκους, όμως.

Με απόφαση του Βαγγέλη Γραμμένου τότε, η ΕΠΟ ενημέρωσε την ομοσπονδία του Ιράν ότι μετά από όσα συνέβησαν, η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να αγωνιστεί σε τουρκικό έδαφος. Όμως, για να μην ματαιωθεί τελείως το φιλικό και με τον κίνδυνο να υπάρξει κάποια καταγγελία στην FIFA, η ΕΠΟ πρότεινε να γίνει το φιλικό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να πάει στην Τουρκία και είπε να γίνει το ματς στην Αθήνα, η εταιρία που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει το φιλικό, για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους, άλλαξε τους όρους: Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ όχι απλά δεν θα είχε το παραμικρό έσοδο από το παιχνίδι, αλλά θα της στοίχιζε η διεξαγωγή του και περί τις 200 χιλιάδες ευρώ!

Παράλληλα, οι Ιρανοί ζητούσαν είτε να τους παραχωρηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ματς, είτε (αν δεν γίνει το πρώτο) κατά την μετάδοσή του αγώνα στο Ιράν να μην προβληθούν οι χορηγοί της Εθνικής Ελλάδας. Φυσικά, ούτε το ένα, ούτε το άλλο μπορούσαν να γίνουν. Εν τέλει, η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να μην γίνει το φιλικό αφού δεν υπήρχε συμφωνία στους οικονομικούς όρους.