Μ.Ράσταβατς: «Όλα κρίνονται στο γήπεδο»

Ο προπονητής της ομάδας της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς, αμέσως μετά την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, μίλησε για το παιχνίδι και το που κρίθηκε, τονίζοντας επίσης πως οι νίκες πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός πως είμαστε από τις λίγες ομάδες, που ήρθαμε στην Τούμπα και πιέσαμε τον ΠΑΟΚ, που είναι στο πικ της φόρμας του. Εμείς τον δυσκολέψαμε και αυτό είναι υπέρ μας. Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα, που την φετινή σεζόν ο κ. Λουτσέσκου, έκανε πολύ καλή δουλειά και από αυτή την άποψη, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου, για το πώς παίξαμε σήμερα».

Για το που πιστεύει ότι κρίθηκε το παιχνίδι: «Οι τρεις αλλαγές βοήθησαν τον ΠΑΟΚ. Κυρίως στο γεγονός ότι εμείς αρχίσαμε να χάνουμε την κατοχή της μπάλας και δεν μπορέσαμε να σπάσουμε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Αυτό μας δυσκόλεψε κυρίως λόγο της ποιότητας του ΠΑΟΚ και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που άλλαξε το παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει ξαναδεί στην καριέρα του τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Θα πρέπει να παραδεχθώ, ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Όπως επίσης είναι πολύ σπάνιο το γεγονός να παίζουμε και χωρίς κόσμο. Είναι μεγάλο μέρος αυτού που λέμε ποδόσφαιρο, το να είναι γεμάτα τα γήπεδα. Είναι άδικο να παίζουν οι ομάδες, χωρίς κόσμο και είναι άδικο να λαμβάνονται εξωγηπεδικές αποφάσεις, γιατί τα παιχνίδια κρίνονται στα γήπεδα. Για εμένα είναι πολύ δύσκολο να βλέπω αυτή την κατάσταση, αλλά εγώ από την πλευρά μου δεν γνωρίζω πως λειτουργούν τα δικαστικά θέματα και νομίζω όλοι θέλουμε να κρίνεται ο ιδρώτας μας μέσα στο γήπεδο».

Για την μάχη της πέμπτης θέσης: «Είμαι χαρούμενος που είμαστε κοντά σε αυτή τη θέση. Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, γιατί έχουμε το κίνητρο και θέλουμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα, στα ματς που μας έχουν απομείνει».