Μ.Γρηγορίου: «Δεχθήκαμε γκολ νωρίς και καταρρεύσαμε»

Ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου, στην συνέντευξη τύπου μετά την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα(3-1), στάθηκε στην γρήγορη επίτευξη τέρματος από πλευράς «ασπρόμαυρων», μόλις στο 2ο λεπτό, πράγμα που σόκαρε τους ποδοσφαιριστές του και άλλαξε άρδην το πλάνο της ομάδας, αφού πλέον κυνηγούσε το σκορ από τα… αποδυτήρια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σημερινό αποτέλεσμα: «Νομίζω ότι όταν δέχεσαι γκολ στο 2ο λεπτό από τον ΠΑΟΚ στην  Τούμπα, οι πιθανότητες να πάρεις κάτι θετικό μειώνονται αισθητά. Πρέπει να κάνουμε καινούργια διαχείριση στο ρόστερ που έχει μείνει. Για εμάς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού το ματς με τον Παναθηναϊκό πλέον. Διεκδικούμε την 5η θέση και θα παλεύουμε μέχρι και το τέλος, μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ οι ψυχολογίες αντιστράφηκαν τελείως. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο μέρος. Εν μέρη κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος, πετύχαμε και το γκολ με τον Ντουρμισάι, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, αν και θα τα ξαναπούμε σε μερικές ημέρες και στο Κύπελλο».

Για το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ: «Τα παιδιά επηρεάστηκαν από το κρύο γκολ που φάγαμε. Έπρεπε να αναθεωρήσουμε τις τακτικές μας, να αλλάξουμε σχηματισμό και μέχρι τη φάση του Σπιριντόνοβιτς δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε. Όταν δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ σε αυτό το λεπτό από τον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο να σταθείς μετά ή να ανασυνταχθείς γρήγορα».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εγώ πάντα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, λέω ότι ο καθένας πρέπει να βάζει ένα λιθαράκι για να είναι καλύτερο το ποδόσφαιρο μας. Δεν θα σταθώ μόνο στα τελευταία γεγονότα. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτα από όλα στη φιλοσοφία μας και στο μυαλό μας, το πως βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να το ευχαριστιόμαστε καταρχήν, αλλά με όλα αυτά δεν το ευχαριστιέται κανείς».

Για τον αγώνα Κυπέλλου που ακολουθεί: «Ανέκαθεν ήμουν ρεαλιστής και το 1-3 του πρώτου αγώνα, μας αφήνει ελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και πολλά παιδιά είναι πολύ κουρασμένα και αν πρέπει να διαλέξω, θα δώσω έμφαση στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Τις όποιες λίγες πιθανότητες έχουμε, θα κοιτάξουμε να τις εξαντλήσου,ε, πάντα με την σωστή διαχείριση στο ρόστερ»