Λεμονής: «Ο Ράντος μπορεί να προσφέρει πολλά στον Άρη» (aud)

Ο Τάκης Λεμονής, μίλησε στην εκπομπή «Μονότερμα» του ARENA FM 89.4 για τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη, τον Αλέκο Ράντο, με τον οποίο έχει δουλέψει στον Ολυμπιακό παλαιότερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Αλέκο Ράντο και την δουλειά του: «Οι προπονητές τερματοφυλάκων είναι ένα πολύ μεγάλο εργαλείο για την ομάδα. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες αυτή η θέση, χρειάζεται πολύ προπόνηση και ο Αλέκος ο Ράντος έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Πλέον η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι απλά να βάλουμε έναν άνθρωπο στην εστία, που είναι καλός με τα χέρια. Έχει αλλάξει η θέση πια. Είναι σημαντικός για την ανάπτυξη της ομάδας, πρέπει όλοι οι τερματοφύλακες να παίζουν και να συμμετέχουν στο χτίσιμο από πίσω. Βλέπουμε πολλούς προπονητές, όπως ο Γκουαρντιόλα για παράδειγμα, που παίρνουνε τερματοφύλακες που έχουν πολλές ικανότητες με τη μπάλα στα πόδια. Πρέπει να είσαι άριστος χειριστής της μπάλας για να παίξεις σε ομάδα του. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι, γιατί έχει να κάνει με το κομμάτι της τακτικής. Συμμετέχει πλέον στο παιχνίδι και σαφώς και στην καθοδήγηση της ομάδας ο κάθε προπονητής».

Για τον Κουέστα και την συνεργασία του με τον Ράντο: «Έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, αλλά σίγουρα αυτό που μετράει είναι η συνολική απόδοση της ομάδας. Είναι γεγονός ότι πολύ μεγάλες ομάδες, δεν κατάφεραν να κάνουν σπουδαία πράγματα εξαιτίας κακού τερματοφύλακα. Ο Αλέκος με την πορεία θα φανεί πόσο καλός είναι, και του εύχομαι καλή επιτυχία. Νομίζω πως συνέχεια μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε, αποκτούμε εμπειρίες, όλα αυτά μπαίνουν στο μυαλό του καθενός και τα αξιοποιεί αναλόγως».

Για τον Σάββα Παντελίδη: «Έχω πολύ καλή άποψη. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα του Άρη, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει καλά. Έχουμε φιλική σχέση και εύχομαι να τα πάει καλά, γιατί είναι σημαντικό και για τους Έλληνες προπονητές να πετυχαίνουν συνεχώς πράγματα. Ο Άρης έχει μπει στον δρόμο του και είναι ευτύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Ιντέγε Μπράουν: «Αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι πολύ σημαντική προσθήκη για τον Άρη».