Κωνσταντινέας: «Να βάλουν μυαλό οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων»

 

Για τους Έλληνες διαιτητές, το VAR αλλά και την επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος μίλησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στον Arena FM 89,4.

 

 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Κωνσταντινέα “Να βάλουν μυαλό οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων” Για το εργόσημο στους διαιτητές: “Θα πρέπει η διαιτησία να γίνει επαγγελματική για να διασφαλίσουν το προϊόν τους οι παράγοντες”.

 

Για την αναδιάρθρωση: “Είμαι υπέρ, είναι βιώσιμο το σχέδιο, επιλύουμε τα προβλήματα που δημιούργησαν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου”.

 

Για το VAR: “Χείρα βοηθείας δώσαμε και με το VAR μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για να μην υπάρχουν φαινόμενα δυσπιστίας με τους διαιτητές”.

 

Για την ξενόφερτη πλειοψηφική σύνθεση της ΚΕΔ: “Οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων δεν προστάτευσαν καθόλου τους διαιτητές. Τους χρησιμοποιούσαν προς όφελος της ομάδας τους. Έτσι φτάσαμε στην εποπτεία της ΟΥΕΦΑ. Έχουν ευθύνες και οι εκάστοτε διοικήσεις της

ΕΠΟ. Βοηθάμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αν και δεν είναι αυτός ο θεσμικός μας ρόλος. Πρέπει να βάλουν μυαλό και οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων. Αδειάζουν τα γήπεδα, δεν πρέπει να δημιουργούν ανασφάλειες στους διαιτητές, με όποιες παθογένειες έχει η διαιτησία. Να καταδικάσουμε τον δόλο, αλλά να μην κρίνουμε το λάθος του διαιτητή”.

 

Για τις επίμαχες διαιτησίες Αρετόπουλου και Κομίνη: “Όλα προήλθαν από την διαχείριση των διαιτητών, αλλά και από την ένταση των παραγόντων των ομάδων. Σκεφτείτε ότι το γήπεδο της Τούμπας και στα δύο ματς ήταν ήρεμο. Υπάρχει δεδικασμένο. Θα ακολουθήσει ο διαιτητής τον νόμο. Όταν χτυπάει αντικείμενο αξιωματούχο είτε έκανε παραμύθι ο αξιωματούχος είτε όχι, ο διαιτητής θα ακολουθήσει τον κανονισμό, δεν είναι ιατροδικαστής. Αν δεν αλλάξουν τακτική οι παράγοντες θα μείνουν μόνοι τους στο γήπεδο, γιατί ο κόσμος απογοητεύτηκε απ’ αυτούς”.

 

Για την ονομασία των Σκοπίων: “Καταλαβαίνω το ένστικτο των Μακεδόνων στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να ξέρετε τι παίρνουμε από την συμφωνία. Συνεχίσαμε από την γραμμή του Βουκουρεστίου. Θέλουμε να είμαστε οι αρχηγοί στα Βαλκάνια. Θέλουμε να είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη”.