Ιέρο ήταν και …πάει

Ο Φερνάντο Ιέρο ανέλαβε τις τύχες της εθνικής Ισπανίας λίγο πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ μετά την απομάκρυνση του Χουλιέν Λοπετέγκι αλλά η θητεία του ήταν μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 50χρονος Ισπανός εκτελούσε χρέη αθλητικού διευθυντή στην εθνική του ομάδα και μετά το τέλος του Μουντιάλ, όπου η Ισπανία δεν κατάφερε να συνεχίσει στα προημιτελικά (αποκλείστηκε από τη Ρωσία, στα πέναλτι) δεν θέλησε να επιστρέψει στα παλιά του χρέη και αποτελεί παρελθόν από τους ‘φούριας ρόχας».

«Μετά από πολλά χιλιόμετρα μαζί, η Ισπανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και ο Φερνάντο Ιέρο βάζουν τέλος στη συνεργασία τους, μετά και την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μέχρι πρότινος Ισπανός τεχνικός αρνήθηκε να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του, ως αθλητικός διευθυντής καθώς επιθυμεί να αναζητήσει νέους ορίζοντες και επαγγελματικές προκλήσεις…Η Ομοσπονδία θέλει να τον ευχαριστήσει για την αφοσίωση του και το αίσθημα της υπευθυνότητας, όταν ανέλαβε την εθνική κάτω από δύσκολες συνθήκες και πάντα θα είναι γι’ αυτόν το σπίτι του» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Ιέρο είχε βρεθεί στη θέση του αθλητικού διευθυντή σε δύο χρονικές περιόδους, το 2007-2011 και από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα όπου τελικά αποχώρησε από τη θέση του προπονητή.