Ιέρο: «Ενωμένοι για το στόχο»

Ο νέος προπονητής της Ισπανίας στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε την ανάγκη για ενότητα ενώ όπως είπε δε θα γκρεμίσει η εθνική ότι έχτιζε εδώ και δύο χρόνια.

Οι εξελίξεις στους «φούριας ρόχας» ήταν ραγδαίες,με την απομάκρυνση του Χουλιέν Λοπετέγκι και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φερνάντο Ιέρο.

«Είναι μια πρόκληση, ξέρω τις συνθήκες και η δουλειά που έκανε ο Λοπετέγι ήταν εξαιρετική. Ήταν μια γρήγορη απόφαση και δεν μπορούσα να πω όχι, γιατί δεν θα μου το συγχωρούσα. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη δουλειά δύο χρόνων σε δύο μέρες και δεν θα γκρεμίσουμε ό,τι χτίζαμε. Η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει η ίδια. Στόχος μας είναι το πρώτο παιχνίδι και θέλουμε πολύ να κάνουμε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Θα είναι λάθος αν σκεφτόμαστε το παρελθόν. Θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι που συμβαίνει μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, είναι σπουδαίοι επαγγελματίες και ώριμοι άνθρωποι. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι για τον κοινό στόχο», είναι όσα ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.