«Γίνονται βήματα μπροστά στον Ηρακλή, η προσπάθεια συνεχίζεται»

Ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για τις εξελίξεις στον Ηρακλή και τις προσπάθειες που γίνονται στους «κυανόλευκους» ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Χθες γύρισα από Αθήνα, είχαμε μια συνάντηση με την διοίκηση του Ηρακλή και με άλλους φίλους της ομάδας, επιχειρηματίες που ανήκουν στον Ηρακλή. Το πρώτο θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ προχωράει, έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου, είναι μια διαδικασία που είναι ανεξάρτητη, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην σύσταση νέας ΠΑΕ.

Το δεύτερο θέμα είναι της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, χθες συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε πάρει προσωρινό ΑΦΜ, για την υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρακλής, θα έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός, και θα μπορεί ο κάθε απλός οπαδός που θέλει να συμμετέχει, να αγοράσει μετοχές. Η μετοχή τιμάται 50 ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 δεν μπορεί να καλυφθεί από τον απλό κόσμο, χθες διαπιστώσαμε πως οι 240.000 είναι καλυμμένες. Είναι πολύ καλό το νούμερο για το ξεκίνημα.

Αν όλοι βάλουμε τον οβολό μας θα το καλύψουμε, είμαστε πολύ κοντά. Το 20% του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα από τον απλό λαό του Ηρακλή. Βγάζουμε έξω ένα κλίμα αισιοδοξίας. Το τρίτο θέμα είναι το θέμα κίνησης των εισιτηρίων διαρκείας. Δεν έχουν κινηθεί όπως θα έπρεπε. Είναι καλές οι τιμές, υπάρχουν τεράστια περιθώρια, νομίζω πρέπει να ανταποκριθούν, τα εισιτήρια διαρκείας και τα χρήματα που θα έρθουν είναι για τους παίκτες. Πρέπει να κινηθούν τα διαρκείας άμεσα. Το τέταρτο ζήτημα είναι η συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ.Βασιλειάδη, την επόμενη εβδομάδα.

Με βάση την απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ πρέπει μέχρι 10 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να έχει πιστοποιηθεί η νέα ΠΑΕ. Μέχρι τις 20 του μηνός πρέπει να ολοκληρώσουμε την διαδικασία, να ελεγχθεί και αν τυχόν κάποιο πρόβλημα να έχουμε την δυνατότητα να το διορθώσουμε. Πιστεύω θα προλάβουμε.

Πέρσι κάλυψε ο Πανιώνιος το μετοχικό κεφάλαιο πολύ αργά. Εμείς όμως επειδή είμαστε Ηρακλής πρέπει να είμαστε τυπικοί. Δεν έχουμε τις άκρες και τις επαφές ώστε να πάρουμε την σιωπηρή παράταση, όπως έγινε με τον μπασκετικό Πανιώνιο δηλαδή. Δεν μπορεί κάποια ομάδα να παίξει σαν ΤΑΠ. Εγώ θεωρώ ότι το ποσό για τις δυνατότητες των φιλάθλων του Ηρακλή είναι αστείο. Είναι καλό να κάνουμε κριτική όμως καλό είναι να βάζουμε και το χέρι στην τσέπη όταν χρειάζεται. Κάνω έκκληση να σταματήσει η κριτική και μεμψιμοιρία και να συμβάλλουν όλοι, παίρνοντας μετοχές.

Είμαστε σε θετικό βηματισμό, δεν βρήκαμε κάποιον μεγάλο επενδυτή να βρούμε τα χρήματα, όμως μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας. Η κριτική που πικραίνει ανθρώπους που σκοπεύουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, δεν χρειάζεται τώρα. Η ομάδα όλους τους ποδοσφαιρικούς στόχους που έχει βάλει τους έχει πετύχει. Όλους τους παίκτες που ήθελε τους πήρε. Μέχρι τις 23 του μήνα θα υπάρχει ρόστερ πρωταθλητισμού. Ο Ηρακλής κατεβαίνει στην Φούτμπολ Λιγκ για να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει κατηγορία».