Γ. Ζαρκάδας: «Oι μικρομεσαίες ομάδες είναι αδικημένες»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρας Γιώργος Ζαρκάδας, μιλώντας για την Κέρκυρα, για τα τεκταινόμενα στο δοιηκητικό συμβούλιο της Super League, ενώ αναφέρθηκε και στην ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν άδεια

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

“Ο υπουργός από την προηγούμενη βδομάδα έστειλε μια δέσμη μέτρων οι οποίες στην πλειοψηφία τους την αποδέχτηκαν.Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα οπότε δεν είχαμε πρόβλημα να τα αποδεχτούμε. Κάνει κακό η παύση της δραστηριότητας, σε όλα στον ρυθμό στα ταξίδια, παντού. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή, για την Ευρώπη, για τον υποβιβασμό. Φτάνει την κορύφωση και το ενδιαφέρον του κόσμου. Να εκτονωθεί η κατάσταση ήθελε ο υφυπουργός και να ξυπνήσουμε με καλύτερες συνθήκες».

Για τα δύο επεισοδιακά ντέρμπι:

“Κακά τα ψέματα, οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, είμαστε αδικημένοι, δεν έχουμε συμμετοχή σε επεισόδια. Παρόλα αυτά ζούμε τα επηρεαζόμαστε και εμείς κι ας μην έχουμε κάνει τίποτα.’

Για το ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες:

“Κατά γενική ομολογία το πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικό και είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Αν δεν γινόντουσαν αυτά θα μιλούσαμε για το πιο ανταγωνιστικό. Πρόθεση μας είναι τα πρωταθλήματα να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες.”

Για την ποινή υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν έχουν άδεια:

“Εμείς κληθήκαμε να ψηφίσουμε σχετικά με μια εισήγηση που πρέπει να κάνει το ΔΣ προς την ΕΕ της ΕΠΟ. Αυτή είναι που θα αποφασίσει την ποινή των μη αδειοδοτημένων ομάδων. Καταλαβαίνουμε το brand name του Παναθηναϊκού και τα δεδομένα που έχουν αλλάξει. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ομάδες που είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οπότε ήμασταν λίγο ουδέτεροι.”

Για το επεισόδιο μεταξύ Γκαγκάτση και Καραπαπά:

“Δεν μπορώ να σχολιάσω πράγματα που γίνονται μέσα στο συμβούλιο.

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

“Θεωρώ ότι ο Σαββίδης απ’ ότι η στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, έχει προσφέρει πολλά και στην ομάδα και στο πρωτάθλημα. Έκανε χορηγίες και ήταν ζωτικής σημασίας. Η εικόνα δεν ήταν ευχάριστη, αλλά μπορώ να τον καταλάβω όλοι έχουμε ακραίες αντιδράσεις και ήταν μία άτυχη στιγμή για τον ίδιο».