Γ.Τουρσουνίδης: «Ας έχουν οι τρεις μεγάλοι της Αθήνας δικό τους πρωτάθλημα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τη δήλωση του περί χωρισμού της Ελλάδας στα δύο. Αναλυτικά:

Για το λόγο που το είπε: Κάποιοι κύριοι για άλλη μια φορά δείχνουν το σκοπό τους, πως λειτουργούνε. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Όχι για πολιτική. Δε με ενδιαφέρει η πολιτική. Είπα κάτι ως πρώην ποδοσφαιριστής που υπηρέτησε την εθνική και το μεγάλο σύλλογο του ΠΑΟΚ. Ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό το θέμα με όλες αυτές τις αδικίες και τις κλεψιές που συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι υποκριτές όλοι. Ναι να χωριστούμε ποδοσφαιρικά. Δε γίνεται άλλο αυτό. Δε μπορούμε να βιώνουμε άλλο τέτοια πράγματα.

Για το τι γίνεται φέτος με τον ΠΑΟΚ: Ο κ.Σαββίδης ήρθε και προσπάθησε να επενδύσει, να δημιουργήσει τις ανάλογες προϋποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στον ΠΑΟΚ. Φέτος βλέπαμε μια ομάδα που κατά κοινή ομολογία όλης της φίλαθλης γνώμης είναι πρωταθλήτρια, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και ξαφνικά αυτοί που δε μπορούν να το δεχτούν δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις. Μία με τον Ολυμπιακό, μία με την ΑΕΚ και με διάφορες δηλώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κακό κλίμα γύρω από τον ΠΑΟΚ.

Για το πόσες φορές έχει ακούσει τη προσφώνηση “Βούλγαρος” : Κάθε Κυριακή που παίζαμε στην Αθήνα. Πάρα πολλές φορές το έχουμε συζητήσει ότι μας προσβάλει αυτό. Γιατί πολλά από τα παιδιά που παίζανε σε αθηναϊκές ομάδες ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά όσες φορές προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι βρήκαμε μπροστά μας ένα τείχος. Για αυτούς είναι φυσιολογικό αυτό αλλά όχι να λέω να χωριστεί η Ελλάδα ποδοσφαιρικά.

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει: Ας έχουν οι τρεις μεγάλοι της Αθήνας δικό τους πρωτάθλημα. Μαζί με τα παραρτήματά τους που τους κάνουν ότι θέλουν. Γιατί εκεί το κατάντησαν το ποδόσφαιρο. Να μην υπάρχει καμία ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα να ασελγούν σε όλο το κοινό, στους ποδοσφαιριστές που κατεβαίνουν να ιδρώσουν στο γήπεδο, στους ανθρώπους που παλεύουν να φτιάξουν ανταγωνιστικές ομάδες.

Για το συλλαλητήριο: Είδαμε ακόμα μια φορά πόση αγανάκτηση υπάρχει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Αλλά τώρα είδαμε επιπλέον ότι ο κόσμος έχει καταλάβει το τι γίνεται. Και παλαιότερα έχουνε γίνει για τις αδικίες που βιώναμε. Απλώς δεν είχαμε τόση δύναμη όσο έχουμε τώρα με τον Ιβάν Σαββίδη. Εμένα δε μπορούν να με πλήξουν. Δε μπορούν