Γ.Κλοπ: Απέρριψα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πριν αναλάβει τη Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε πρόταση για την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως όμως λέει ο ίδιος επέλεξε να πει “όχι”.

«Ναι υπήρξε ενδιαφέρον, από τη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν έμοιαζε τότε σωστό. Δεν μπορώ να πω ότι η Μάντσεστερ δεν είναι η ομάδα μου, δεν αισθανόμουν σωστό να το πω”. Όσο για τον απόφασή του μετά τη Ντόρτμουντ να μείνει εκτός πάγκων για λίγο διάστημα, είπε: “ Ναι , είμαι ρομαντικός του ποδοσφαίρου,έχω αυτοπεποίθηση αλλά όχι τόσο όσοι άλλοι προπονητές που σκέφτονται ότι θα με καλέσει η τάδε ομάδα, ή άλλη ομάδα. Πολλοί σύλλογοι με κάλεσαν τότε και έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση, πρέπει να κάνω τώρα ένα διάλειμμα αλλά ακόμη και η γυναίκα μου το ήξερε ότι αν με καλέσει η Λίβερπουλ θα πάω. Όταν λοιπόν με πήραν από τη Λίβερπουλ, δεν είχα ελπίδα, ήταν πολύ νωρίς στα σχέδια μου. Είπα, ουάου, πάμε!! Όταν ήρθα εδώ (σ.σ. στο Λίβερπουλ) ένιωσα την ατμόσφαιρα αμέσως , ήταν ένας αγώνας στον παράδεισο” όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον Φιλ Τόμσον, για λογαριασμό του Sky Sports.

Κατά την περίοδο εκείνη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε αναζήτηση τεχνικού μετά την απομάκρυνση του Ντέιβιτν Μόγιες. Ο Κλοπ επέλεξε όμως τα “κόκκινα” της Λίβερπουλ και αντικατέστησε τον Οκτώβριο του 2015 τον Μπρένταν Ρότζερς, μετά από τέσσερις μήνες που είχε φύγει από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.