Νίκη Βόλου| Ελπίζει για Football League, λόγω… Ηρακλή

Δεν σταματά να ελπίζει η Νίκη Βόλου, θεωρώντας οτι έχει τον πρώτο λόγο για τη Φούτμπολ Λιγκ, σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν επιλέξει να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως διαρρέει, αν ο Ημίθεος πάρει άλλο ΑΦΜ, είτε για Super League 1, είτε για Super League 2. Οι Θεσσαλονικείς υποβιβάστηκαν και τυπικά με την επικύρωση της βαθμολογίας την Τρίτη, κρίνοντας ασύμφορη τη συμμετοχή στην 3η κατηγορία (Φούτμπολ Λιγκ) και ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να αποφευχθεί η αποπληρωμή των χρεών.

Στη θεσσαλική ομάδα, έχοντας έννομο συμφέρον, θεωρούν οτι έχουν τον πρώτο λόγο και είναι πρώτοι επιλαχόντες για την άνοδο, καθώς από τους δευτεραθλητές που δεν κέρδισαν στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, είναι οι καλύτεροι, βάσει αριθμών.

Η προκήρυξη και ο ΚΑΠ

Μπορεί κι άλλοι σύλλογοι που δεν κατάφεραν να ανέβουν στη FootballLeague να επιθυμούν να πάρουν θέση αντί της Νίκης (απέτυχαν Νέστος Χρυσούπολης, Καλαμάτα και Αιολικός), ωστόσο οι κυανόλευκοι του Βόλου θεωρούν εαυτόν ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί βάσει προκήρυξης και ΚΑΠ.

Τι ορίζει η προκήρυξη: «Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του Κ.Α.Π. στους Ομίλους που συμμετείχαν με τα δεδομένα που είχαν στην τελική βαθμολογική τους κατάταξη».

Στο άρθρο 20 παρ 16 του ΚΑΠ σημειώνεται πως: «Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα:

α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους
β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.
ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.
στ) Κλήρωση.»

Πηγή: taxydromos

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκη Βόλου