Ανακοίνωση Πανσερραϊκού: “Τερματίσαμε τρίτοι, μα υποβιβαζόμαστε!”

Πολέμιος” της αναδιάρθρωσης ο Πανσερραϊκός. Τα “λιοντάρια” ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον 1ο όμιλο, τερματίζοντας 3οι, πίσω από Καβάλα και Νέστο Χρυσούπολης, αλλά νιώθουν εαυτούς θιγμένους, αφού με τις ριζικές αλλαγές στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που φέρνει η αναδιάρθρωση, ουσιαστικά “κατεβαίνουν” στην 4η κατηγορία (άσχετα αν είναι… βαφτισμένη Γ´ Εθνική).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των “ερυθρόλευκων”:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

“Η τοποθέτηση του Πανσερραϊκού κατά της αναδιάρθρωσης!

Κύριοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής πολιτείας εμείς τελειώσαμε με τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις αλλά ακόμα και τώρα δεν έχουμε καταλάβει, για ποιον στόχο αγωνιστήκαμε και για ποιον λόγο έχουμε υποστεί αυτή την κατάφωρη αδικία, που μας υποβιβάζει, ενώ έχουμε τερματίσει στην τρίτη θέση!

Η δημιουργική ασάφεια, βρίσκει δυστυχώς εφαρμογή και στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Football League να γίνεται Γ΄ Εθνική και την Γ΄ Εθνική… τέταρτη κατηγορία. Ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό με τις λέξεις, επειδή φοβάστε να κατονομάσετε την αλήθεια αλλά κυρίως εμπαίζετε τις ομάδες, των χαμηλότερων κατηγοριών, αντιμετωπίζοντας τες, ως «παράπλευρες απώλειες».

Η πρόταση της πολιτείας, θιγεί δεκάδες ομάδες, ιστορικές ή μη, όλων των πρωταθλημάτων. Κυρίως όμως θίγονται, τα συμφέροντα, όλων των ομάδων, της Γ΄ Εθνικής, που είτε προβιβάστηκαν (παραμένουν στην ίδια κατηγορία), είτε παρέμειναν (υποβιβάζονται στη νέα Γ΄ Εθνική) ή υποβιβάστηκαν (υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα). Όλοι χαμένοι!

Για ποιον λόγο δημιουργούνται οικονομικές εξαρτήσεις (ΕΡΤ-ΠΑΕ) και τοποθετούνται ανήθικα διλήμματα στον βωμό μιας αναδιάρθρωσης, που δημιουργεί μόνον αντιδράσεις; Σας απασχολούν άραγε τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα προβλήματα στις μικρότερες κατηγορίες ή μονάχα οι ΠΑΕ;

Εμείς προερχόμαστε από τον αθλητισμό και περιμένουμε από εσάς, μια τεχνοκρατική και σοβαρή προσέγγιση αναδιάρθρωσης, σε βάθος ετών, με ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων και των κατηγοριών που συμμετέχουν, με σκοπό όχι την κρατική επαιτεία αλλά την οικονομική αυτάρκεια των συλλόγων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Νίκος Κατσαβάκης | Πρόεδρος

Τάσος Καζίας | Γενικός διευθυντής”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Πλέον, στην ομάδα του Ηλία Εγγονίδη, που βάζουν θετικό πρόσημο για την ανάδειξη παικτών και το πλασάρισμα στην τριάδα, θέλουν το… μπόνους της χρονιάς, κερδίζοντας και το Κύπελλο Σερρών, στον τελικό με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4).