Σάντος: «Δεν ήθελε να το… παίξει προπονητής ο Ρονάλντο»

Ο τεχνικός της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο προς το τέλος του τελικού του Euro.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να κάνει τον προπονητή. Απλά ήταν πολύ νευρικός. Περισσότερο ίσως από κάθε άλλο Πορτογάλο εκείνη τη στιγμή υπέφερε. Απλά ερχόταν κοντά μου και μου έλεγε: ΄Θα νικήσουμε, θα νικήσουμε’. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό; Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι περιορίοστηκε ο δικός μου ρόλος. Ο Ρονάλντο είναι ένας φανταστικός αρχηγός και ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου.

Ο Σάντος αναφέρθηκε και σε αυτούς που επέκριναν τον τρόπο με την οποίο αγωνίστηκε η Πορτογαλία. «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μειώνεις το ρίσκο» ήταν το σχόλιό του.

Για το αν ο επόμενος στόχος είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας: «Πρώτα πρέπει να φτάσουμε εκεί. Όταν θα είμαστε στη Ρωσία, τότε μπορούμε να προσδιορίσουμε τον στόχο μας» είπε.

Τέλος, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κλήθηκε να αναδείξει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Και επέλεξε έναν συμπατριώτη του. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με βάση τους τίτλους και τη δουλειά που έχει κάνει εκτιμώ ότι είναι αυτός. Ξέρω βέβαια ότι κι εγώ είμαι καλός προπονητής».