«Ετεροβαρής συμφωνία σε βάρος της χώρας»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β’ περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό: «Είμαστε ανάστατοι, γιατί αυτό που έγινε χθες, γιατί δεν το περίμενε κανείς. Ξέραμε ότι ‘διαπραγματεύονται’, αλλά δεν πίστευα ότι υπήρχε χειρότερος διαπραγματευτής από τον κ. Βαρουφάκη, που είχε καταγραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας. Όμως, τελικά ο κ. Κοτζιάς απέδειξε ότι είναι ακόμα χειρότερος.

Μας είχε ανησυχήσει το γεγονός ότι όποτε έρχονταν μετά τις συζητήσεις με τον κ. Ντιμιτρόφ, αντί να υπερασπίζεται την ελληνική άποψη, μετέφερε τις απόψεις του κ. Ντιμιτρόφ και προσπαθούσε να μας πείσει ότι είχαμε άδικο εμείς. Πρόκειται για μία ετεροβαρή συμφωνία σε βάρος της χώρας, γιατί και το όνομα δώσαμε και την ταυτότητα και την εθνότητα και τη γλώσσα έναντι ποιου ανταλλάγματος; Κανενός. Και δύο δυνατά όπλα, που είχαμε, την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρει μία οικονομική ανάσα τα παραχωρούμε, χωρίς να κερδίζουμε τίποτα.

Και πανηγυρίζουμε κιόλας. Απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν πολύ μυαλό. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη…. Να μην βιαζόμαστε, γιατί θα έχουμε εξελίξεις και ενδέχεται η κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο να μην έχει τη δυνατότητα να υπογράψει τη συμφωνία.

Ένα από τα όπλα, που έχουμε, είναι η πρόταση μομφής. Από προχθές, χθες, σήμερα και αύριο είχαμε ένα πολυνομοσχέδιο, που αφορά οικονομικά ζητήματα, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Εμείς δεν θέλουμε να εμποδίσουμε το κλείσιμο για την τέταρτη αξιολόγηση, θα περιμένουμε σήμερα και αύριο να τελειώσουν οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα και θα κάνουμε κάποια ενέργεια».

Για το πώς γίνεται μία τέτοια συμφωνία να προχωράει χωρίς την έγκριση του λαού: «Από την στιγμή που δεν υπάρχει η δεδηλωμένη, είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί και είναι αντίθετα. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τον κ. Παυλόπουλο και του επεσήμανε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του να εφαρμόσει αυτό που λέει το Σύνταγμα. Δεν υπάρχει δεδηλωμένη, επομένως δεν εξουσιοδοτείται ο κ. Τσίπρας να υπογράψει αυτήν την συμφωνία».

Για την τροπολογία του ΓΣ Ηρακλή, που δεν πέρασε: «Είμαι σε μόνιμη και τακτική επαφή με τους ανθρώπους του Ηρακλή σε σχέση με αυτό τοθέμα. Χθες είχα μία συζήτηση με τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος είχε πλήρη άγνοια για το θέμα. Υπάρχει συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και δεν επιτρέπεται να κατατεθεί γιατί υπάρχει ζήτημα συμφωνίας με τους δανειστές. Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με τον κ. Θέο. Θα του πω να κάνει λίγη υπομονή. Θα δούμε τι θα γίνει… Θα περάσει η τροπολογία και δεν θα υπάρχει μετά δικαιολογία.

Ο Κ. Τσακαλώτος μου είπε ότι ξέρει για τα χρέη του Ηρακλή, του εξήγησα ότι δεν είναι έτσι και του είπα ότι υπάρχει τροπολογία. Αλλά μου είπε να μην την καταθέσω, γιατί δεν πρόκειται να περάσει καμία άλλη άσχετη τροπολογία. Μέχρι τις 20 Αυγούστου, που είναι σε ισχύ και ολοκληρώνεται το 3ο μνημόνιο, θα επικαλούνται ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές. Εδώ είμαστε, δεν χανόμαστε. Γι’ αυτό συνιστώ να κάνουν λίγο υπομονή. Να συνεχίζουν την προσπάθεια να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, έστω και με τη διοίκηση πρωτοδικείου και θα φανεί αν θέλουν να βοηθήσουν τον Ηρακλή με την τροπολογία, που μου στάλθηκε. Δεν υπάρχει εύνοια του Ηρακλή, αν και θα δικαιούνταν να ευνοηθεί ο Ηρακλής, με την τεράστια προσφορά που έχει».

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: «Είμαστε σε συνεννόηση με τον Νίκο Βαφειάδη, ετοιμάζουμε μια συνάντηση επώνυμων φίλων του Ηρακλή, επιχειρηματιών, επιστημόνων, ανθρώπων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν.

Τα σενάρια του κ. Μάρδα για Πακιστανούς, Αμερικάνους και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή κίνηση και προσπάθεια Μακάρι να βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος. Δεν βλέπω, όμως, φως. Θα κάνουμε την προσπάθεια με την συγκέντρωση αυτών των επώνυμων φίλων του Ηρακλή και εκ των ενώντων θα πρέπει να λειτουργήσει ο σύλλογος.
Πέρυσι ο Ηρακλής στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε από το πουθενά, κατόρθωσε να βγει υπερπρωταθλητής σε όλη τη Γ’ Εθνική και να συγκεντρώσει 300.000 από το τίποτα.

Στη Β’ Εθνική μπορούμε με άνεση να μαζέψουμε 500.000 και μετά να κινηθούμε σε επίπεδο χορηγιών και πιθανόν να κινηθούμε σε κάποιον άνθρωπο με μεγαλύτερο οικονομική δυνατότητα, ώστε αν πιάσουμε το 1 εκ., που θεωρώ ότι θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να βγει στην Α’ Εθνική. Η επίτευξη του 1 εκ. θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητες του Ηρακλή, που έχει ισχυρό brand name. Ο Ηρακλής είναι ‘καθαρός’ και παράλληλα θα τρέχουν οι άλλες διαδικασίες για να δούμε τι θα κληρονομήσουμε από τη διοίκηση του κ. Παπαθανασάκη».