Ερνάντεθ: «Ο Άρης είναι το δεύτερο σπίτι μου»

Ο Κίκε Ερνάντεθ με θητεία στον Άρη και τώρα πλέον ως προπονητής και πρόεδρος της Χέρκουλες, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τον νέο τεχνικό των «κίτρινων» Πάκο Ερέρα, για το πέρασμα του από  τον Άρη αλλά και την πρόβλεψη του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τη Χέρκουλες»

«Όποια ομάδα και αν είσαι, στην προετοιμασία χρειάζεται σκληρή δουλειά , έχουμε χτίσει ομάδα για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ελπίζω και το ίδιο να γίνει για τον Άρη για να πάει όσο καλύτερα στην επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ».

Για το τι προτιμάει, να είναι πρόεδρος ή προπονητής:

«Έχει να κάνει από την οπτική γωνία που το βλέπεις, αν έχεις διάθεση και τα δύο γίνονται. Η θέση του προέδρου κινείται σε πολλά χωράφια, έχεις το οικονομικό, και πολλά άλλα, αλλά με οργανωμένη δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις καλά και από τα δύο πόστα».

Για το να έχει επαφές με τον Πάκο Ερέρα:

«Μιλήσαμε για τα 3-5 Πηγάδια, μιλάμε συχνά. Είμαστε καλοί φίλοι , είναι πολύς καλός προπονητής ,αν ήταν η ομάδα στη Β’ κατηγορία  ή στην πριμέρα θα ήταν από τις επιλογές μου. Ξέρω ότι, ότι δε θέλω για ένα φίλο, δε θέλω και για τον εαυτό μου, θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκληματιστεί αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται».

Για το τι θα δούμε στον Άρη, από τον Ερέρα:

«Μια  ομάδα τακτοποιημένη, πειθαρχημένη στον αγωνιστικό  χώρο, μια ομάδα πρωτοβουλιών με κατοχή όχι ανούσια αλλά με πρωτοβουλία κινήσεων να φτάσει στις νίκες, είναι από τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν στις ομάδες του και πιστεύω θα το έχει και ο Άρης».

Για τους Ισπανούς του Άρη:

«Ο Ματίγια είναι σε υψηλό επίπεδο, έχει σπουδαίο βιογραφικό, είναι ποιοτικός έκανε ενδιαφέρουσες χρονιές αν εγκληματιστεί, είναι μία σωστή επιλογή, εκτός από τον τερματοφύλακα που δεν τον ήξερα, αλλά από τη στιγμή που τον εισηγήθηκε και τους ξέρει ο Ερέρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το αν θα είναι εύκολο το έργο του:

«Το να λέμε ότι είναι εύκολο δε θα είναι… πολλά πράγματα πρέπει να κοιτάξουμε σαν προπονητές, το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ανέβει αυτό ίσως συμπαρασύρει κάποιον ποδοσφαιριστή αλλά θα πρέπει να εγκληματιστούν, να ξέρουν ότι είναι ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, να θυσιαστούν και να ξέρουν ότι θα  υποφέρουν, να μη πιστέψουν ότι θα είναι  εύκολο. Είμαι καλός φίλος και με τον Βαλβέρδε».

Τι θυμάται από τον Άρη:

«Ο Άρης είναι μεγάλη λατρεία, είναι το  δεύτερο σπίτι μου όταν τον θυμάμαι έχω μόνο ευχάριστες στιγμές.Τώρα είμαι στο Αλικάντε, στη Χέρκουλες που είναι το πρώτο σπίτι, αλλά μετά είναι ο Άρης. Είναι ο  τρόπος που με υποδέχθηκαν, η  αγάπη, πως πήγαν τα πράγματα. Πάντα παρακολουθώ τον Άρη, τώρα που γύρισε εκεί που πρέπει πάντα να είναι πως θα προχωρήσει βήμα-βήμα,  να σταθεροποιηθεί χωρίς βιασύνη και πάλι για να κοιτάζει ψηλά».

Για φιλικό με τη Χέρκουλες:

«Είναι αλήθεια ότι διέφυγε αλλά το βάζω στο σημειωματάριο»

Για την πρόβλεψη για το Μουντιάλ:

«Έβλεπα το Βέλγιο και η Γαλλία, αλλά η Αγγλία θα περάσει έχε ειδικό βάρος, είναι ένα περίεργο Μουντιάλ. Οι μεγάλες ομάδες δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι. Συγχαρητήρια και στον Κούπερ εκπροσώπησε καλά τη χώρα της Αιγύπτου».