Οι αξιωματούχοι των χωρών της «συνυποψηφιότητας» στη Sportexpo

Mε δελτίο Τύπου, συνοδεία φωτογραφικού υλικού, η ΕΠΟ ενημέρωσε για τη… συνύπαρξη στη SPORTEXPO εντός της ΔΕΘ, εκπροσώπων των χωρών, που θα διεκδικήσουν από κοινού τη διοργάνωση δυο μεγάλων ποδοσφαιρικών τουρνουά, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας (μαζί με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, για το Euro 2028 και το Μουντιάλ 2030). Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

«Τον εκθεσιακό χώρο και το γήπεδο 5χ5 της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Sportexpo, που έσφυζαν και σήμερα από ζωή και αγωνιστική δράση, επισκέφθηκαν οι Υπουργοί Αθλητισμού και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας.

Τους αξιωματούχους των χωρών της συνυποψηφιότητας του Μουντιάλ 2030 και του Euro 2028, αλλά και τον  Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη, υποδέχτηκε στους χώρους της Ε.Π.Ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό περίπτερο της Ε.Π.Ο., όπου συναντήθηκαν και με τον διευθυντή των Εθνικών Ομάδων κ. Άγγελο Μπασινά, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον κ. Γραμμένο και τα στελέχη της Ομοσπονδίας στο όμορφο γηπεδάκι 5χ5, όπου μάλιστα δεν παρέλειψαν να δείξουν και τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο. Τόσο ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και ο Έλληνας Υφυπουργός, όσο και οι ξένοι καλεσμένοι τους σούταραν, με μεγάλη ομολογουμένως ευστοχία. Ρόλο τερματοφύλακα ανέλαβε ο τεχνικός διευθυντής της Ε.Π.Ο κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας.

Οι Υπουργοί και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των χωρών της συνυποψηφιότητας φωτογραφήθηκαν σε όλους τους χώρους που επισκέφθηκαν, αφού οι κάμερες τους ακολούθησαν σε κάθε τους βήμα. Εξέφρασαν μάλιστα τον θαυμασμό τους στους κυρίους Γραμμένο και Βασιλειάδη για τις δράσεις που ανέπτυξε η Ομοσπονδία στη διεθνή έκθεση Sportexpo και αποχώρησαν για να συζητήσουν θέματα της συνυποψηφιότητας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο κ. Βασιλειάδης.

Κατά τα άλλα, γεμάτο από παιδικές φωνές ήταν και την τρίτη μέρα της έκθεσης το γήπεδο 5χ5, με τα κορίτσια να έχουν την τιμητική τους, αφού από τις πολλές ομάδες ακαδημιών που αγωνίστηκαν, οι περισσότερες ήταν κοριτσιών.

Τους χώρους της ομοσπονδίας μάλιστα επισκέφθηκαν και οι εν ενεργεία διεθνείς αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, Ειρήνη Νεφρού, Αναστασία Σπυριδωνίδου και Θωμαίς Βαρδαλή.

Οι διεθνείς παίκτριες είδαν τους χώρους, συζήτησαν με νεαρές αθλήτριες και αθλητές και συνάντησαν στο περίπτερο τον κ. Άγγελο Μπασινά, με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι τα στελέχη της Ε.Π.Ο. υποδέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση εκπροσώπους και θεραπευόμενους της Εταιρείας Υποστήριξης, Θεραπείας, Αποκατάστασης και  Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΑΛΘΑΙΑ, και του Κέντρου Ημέρας ΠΟΡΕΙΑ, που επιτελεί ανάλογο έργο.


Οι δραστηριότητες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη διεθνή έκθεση αθλητισμού Sportexpo θα συνεχιστούν και το Σάββατο 13/04, τελευταία ημέρα της έκθεσης,  με αγώνες ομάδων στο 5χ5, στο επιδαπέδιο μπιλιάρδο, που επίσης γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και συναντήσεις νεαρών και μεγαλύτερων φίλων του ποδοσφαίρου με παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές και ομοσπονδιακούς προπονητές».