Επίσημο: Επέστρεψε στη Μονακό ο Ζαρντίμ

Η Μονακό ανακοίνωσε την επιστροφή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην τεχνική της ηγεσία.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η Μονακό είχε ανακοινώσει ότι ο Ανρί θα πάρει τη θέση του Ζαρντίμ στον πάγκο. Τώρα, συνέβη το αντίθετο, καθώς οι Μονεγάσκοι επισημοποίησαν την απόλυση του Ανρί και ανακοίνωσαν ότι ο Ζαρντίμ ανέλαβε και πάλι, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Την ανακοίνωση ακολούθησε μια δήλωση του αντιπροέδρου, Βάντιμ Βασιλίεφ:

«Ο σύλλογός μας διανύει μια κρίσιμη περίοδο και είμαι έτοιμος να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προχωρήσαμε σε αρκετές πωλήσεις ποδοσφαιριστών και παρά τις προσθήκες που κάναμε, έγιναν λάη όσον αφορά την αντικατάσταση κάποιων βασικών μας ποδοσφαιριστών. Αυτό δεν μας επέτρεψε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ η απόφαση να απολύσουμε τον κ. Ζαρντίμ, ήταν επίσης επιπόλαιη.

Η πρώτη θητεία του κ. Ζαρντίμ στον σύλλογο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του συλλόγου και απόψε συνειδητοποιήσαμε ότι η θητεία του στην ομάδα μας δεν είχε τελειώσει όπως του άρμοζε. Θα έπρεπε να του έχουμε δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του.

Ο τιερί Ανρί είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου όμως κάποιες δυσμενείς καταστάσεις όπως οι πολλοί τραυματισμοί παικτών μας τον εμπόδισε από το να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τν αγωνιστική μας κρίση. Θέλω να τον ευχαριστήσω που δέχτηκε την πρόκληση να αναλάβει τον πάγκο μας και να οδηγήσει την ομάδα μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ωστόσο, από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ώστε να υλοποιήσει τις ιδέες του.

Για αυτό και πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τη συνεργασία μας μαζί του. Πήραμε την πρωτοβουλία και απευθυνθήκαμε στον κ. Ζαρντίμ ώστε να επιστρέψει σε εμάς, αφού ήταν ήδη επιτυχημένος στο έργο του στα τέσσερα χρόνια που δούλεψε στη Μονακό. Υπογράψαμε μαζί του για ακόμα 2.5 έτη.

Έχοντας λάβει υπ’ όψιν μας τα λάθη του καλοκαιριού στις μεταγραφές, τον χειμώνα δουλέψαμε ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα. Όπως ήδη ξέρετε νέοι παίκτες ήρθαν για να μας ενισχύσουν και να πετύχουμε τους στόχους μας, ενώ πρέπει να πω ότι η μεταγραφική περίοδος ακόμα δεν έχει τελειώσει και πάντα υπάρχουν περιθώρια για νέες προσθήκες.

Ελπίζουμε ότι δεν είναι πολύ αργά ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι οι παίκτες μας θα ανακτήσουν τη δυναμική του συλλόγου και ότι σε συνεργασία με τον Ζαρντίμ θα μπορέσουν να βγάλουν τη Μονακό από την αγωνιστική κρίση που διανύει».