Επιμένει στην πρόταση του ο Γιώργος Βασιλειάδης

Νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ είχε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι δυο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, ωστόσο αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια να υπάρξει νέο ραντεβού με τον υφυπουργό την Τετάρτη (4/7), ώστε να φανεί αν αποδέχεται την δική τους πρόταση.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης εμμένει πάντως στην πρότασή του.

Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός, δήλωσε:

“έχουμε κάνει βήματα, αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει”.

“Δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια συζήτησης”.

Αν και τώρα δεν παρθούν σοβαρές αποφάσεις από τη Λίγκα, ο χρόνος θα αναγκάσει τις ομάδες να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και θα πρέπει να υλοποιήσουν πολύ δυσκολότερες αποφάσεις”.

Για τη συνάντηση με τη Football League: “Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, διότι δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω προς τα κάτω.

Οι παράγοντες θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα”.