Δώδεκα σύλλογοι της Πρέμιερ κατά Σίτυ

Σύμφωνα ρεπορτάζ των βρετανικών «Times», τουλάχιστον δώδεκα σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ σκοπεύουν να απευθυνθούν, μέσω επιστολής, στη διοργανώτρια αρχή για να μάθουν την επίσημη θέση της μετά τις κατηγορίες για την κατ’εξακολούθηση παραβίαση του Financial fair Play, που οδήγησε την UEFA στην απόφαση να κάνει εκ νέου έρευνα για τους «Πολίτες».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, πρόκειται για κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ αποκαλύπτει επίσης πως υπήρχαν ραντεβού εκπροσώπων των ομάδων το βράδυ της Πέμπτης, με αρκετούς εξ’αυτών να βάζουν την υπογραφή τους σε σχετικό κείμενο που θα σταλεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας.

Η FA ερευνά τις κατηγορίες που αφορούν την Σίτι, σύμφωνα με τις οποίες ο σύλλογος είχε προσεγγίσει παράνομα τον μάνατζερ του Τζέιντον Σάντσο, όταν ο παίκτης ήταν μόλις 14 ετών, και του είχε δώσει 200.000 λίρες προκειμένου να φροντίσει ο παίκτης να μετακομίσει στην ομάδα.

Σημειώνεται πως η Σίτι παραβιάσει τους κανόνες του FFP το 2014 και υποχρεώθηκε αρχικά να καταβάλλει πρόστιμο 49 εκατομμυρίων λιρών.