»Δεν μας βοήθησαν οι κλιματολογικές συνθήκες»

Ο Θεοφάνης Γεννάτος, υπεύθυνος για τα έργα στον χλοοτάπητα του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο οποίος παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση στο χθεσινό φιλικό του Άρη με την Λάρισα, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την κατάστασή του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες αυτού του καλοκαιριού. Έχει επισημανθεί αυτό στην Ευρώπη γενικότερα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο χλοοτάπητας είναι πολύ φρέσκος, με αμμώδες υπόστρωμα γιατί έχουμε προλογίσει στο μέλλον να τοποθετηθεί και η συνθετική ίνα. Δεν έχει προλάβει να δέσει. Ζημιές στον χλοοτάπητα δεν έχουν γίνει, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θα φεύγουν κομμάτια από την στιγμή που δεν έχει δέσει.

Το ριζικό σύστημα κρατάει τον χλοοτάπητα και έχουμε άμμο από κάτω, όχι κηπευτικό χώμα. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις με ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες. Σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι η Ελλάδα είναι σαν μια άλλη χώρα. Αυτό το χορτάρι δεν αναπτύσσεται το καλοκαίρι, χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να δέσει το χορτάρι.

Ριζική αλλαγή μέσα σε μια εβδομάδα δεν μπορεί να γίνει οπότε η ομάδα θα πρέπει να κρίνει αν πρέπει να γίνει η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 18 του μήνα στο γήπεδο. Αν γίνει το ματς θα επιβαρύνει κι άλλο το χορτάρι. Το μέλημά μας είναι όσο το δυνατόν να δέσει ο ριζικός χλοοτάπητας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος».