Χρ. Δάρας: «Να φοβηθούμε για να αποκτήσουμε παιδεία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας, μιλώντας για την συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τις αλλαγές του Βασιλειάδη, αλλά και την διακοπή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι τους ζητήθηκε από τον Βασιλειάδη:

“Από τις 12 ομάδες συναντηθήκαμε οι έξι, παρόντος και του προέδρου της ΕΠΟ. Να υπογράψουμε όλες οι ομάδες πως θα υπάρχει ένα πιο αυστηρό πλάνο. Πολύ πιο αυστηρό όμως, αν δυο φορές μπουν οπαδοί στο γήπεδο, θα υπάρξει αυτόματος υποβιβασμός. Επίσης θα υπάρχει αστυνόμευση των οπαδών μας στις κερκίδες.

Θα υπογράψουμε αυστηροποίηση των ποινών επί της ουσίας, ίδιες είναι οι ποινές. Όχι φυσικά αν μπει ένας οπαδός μέσα η δύο, μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.”

Για το αν θα λειτουργήσει αυτό.

“Όχι έχετε δίκιο. Μέχρι όμως να αποκτήσουμε όλοι παιδεία αυτό χρειάζεται. Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Οπότε ας έρθει ο φόβος και μετά να αποκτήσουμε και την παιδεία μας. Φυσικά εμείς οι παράγοντες είμαστε το πιο σημαντικό δεν αποκλειόμαστε από αυτό. Πρέπει να έχουμε την ανάλογη παιδεία.”

Για την κατάσταση την τωρινή με την διακοπή:

“Ούτως η άλλως για τώρα είναι δεδομένη η διακοπή. Αν δεν υπογράψουν δυο τρεις ομάδες, ίσως αλλάξει κάτι. Από ότι είπε ο υπουργός όμως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, θα το υπογράψουν όλοι. Εμείς το υπογράψαμε αυτό σήμερα. Μένουν να το υπογράψουν και οι υπόλοιπες ομάδες, οι υπόλοιπες έξι μέσα στις οποίες είναι και οι μεγάλες. Το είχε έτοιμο η ΕΠΟ αυτό το αυστηρό πλαίσιο. Αν το υπογράψουμε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους τακτικούς δικαστές που έχουν οριστεί.”

Για το συνδρομητικό κανάλι που ενεργοποιεί την ρήτρα για διακοπή πρωταθλήματος:

“ Το συνδρομητικό θα κάνει κατιδείαν συνάντηση με τις ομάδες. Δεν κάνει κεντρική διαχείριση, οπότε ο καθένας ξεχωριστά θα πάει και θα ψάξει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κάποιες μπορεί να κλείσουν με άλλα κανάλια συμβόλαιο δεν είναι απίθανο. Η ΕΡΤ θα καλύψει όσους μείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη, με ένα συνολικό πακέτο στο τέλος.”

Για το αν μίλησε με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ:

“ Δεν ξέρω καθόλου, όχι δεν έχω μιλήσει. Ούτε ξέρω αν θα κριθεί στα χαρτιά το πρωτάθλημα, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι έχει γίνει ήδη ζημιά. Θα το ξεχάσουμε το φετινό πρωτάθλημα. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι ήταν το καλύτερο και το συναρπαστικότερο όμως θα μας μείνουν εν τέλει οι δικαστικές διαμάχες. Χάσαμε το νόημα. Έγινε τόσο κακό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο φέτος που το ποιος θα βγει πρωταθλητής δεν έχει καμία σημασία. Σε πέντε λεπτά προβληθήκαμε σε όλον τον κόσμο για άκρως αρνητικό λόγο.”