Χατζησαρόγλου: «Δεν υπήρξε απειλή για Grexit»

Στο θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ARENA FM 89.4 το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργος Χατζησαρόγλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας αποκάλυψε ότι η επιτροπή παρακολούθησης της ΟΥΕΦΑ δεν απείλησε με Γκρέξιτ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα αυτές οι αποφάσεις: «Αυτό έπρεπε να γίνεται. Δεν νομίζω ότι αργήσαμε. Οι προκηρύξεις έχουν εγκριθεί από την ΕΠΟ από τον Αύγουστο. Με τη συγκεκριμένη αλλαγή, βέβαια, που είχε γίνει τότε, για να καλυφτούν οι ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτικά δικαιώματα».

 

Για την προσπάθεια που έγινε για να μη γίνει η αναδιάρθρωση: «Η επιτροπή έκανε πρόταση. Ήταν αντίθετη με αυτά που έγιναν το καλοκαίρι. Ουσιαστικά έκανε εισήγηση να γίνουν κάποιες αλλαγές και να μείνουν 16 ομάδες στη Σουπερλιγκ. Δεν το δέχτηκε ο Υπουργός. Τελικά ψηφίστηκε  ότι θα είναι 14 ομάδες στη κατηγορία».

Για τη κατάθεση της  τροπολογίας: «Απαιτείται τροπολογία, που θα προβλέπει πως θα είναι η υποκατηγορία της Σούπερλιγκ».

Για το αν έχει ακούσει για πιέσεις σε βουλευτές για να μη ψηφίσουν τη  τροπολογία: «Τα έχω διαβάσει αυτά και εγώ, ότι υπάρχουν νομοί που πιέζουν την κυβέρνηση για να σταματήσει η αναδιάρθρωση. Προφανώς έχουν τα δικά τους συμφέροντα και μέσω των βουλευτώ ν μπορούν να ασκήσουν πίεση».

Για το αν την άλλη εβδομάδα περιμένουμε εξελίξεις: «Ο Υπουργός είχε δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για να αποφασίσει η ΕΠΟ. Το θέμα εγκρίθηκε από το Δ.Σ της ομοσπονδίας και όλα δείχνουν ότι η τροπολογία οδηγείται στη βουλή. Τώρα πρέπει να περιμένουμε αν θα ψηφιστεί από τη βουλή».

Για το ποια θα είναι η διοργανώτρια  αρχή της Superleague  2: «Θα πρέπει μια από τις δυο επαγγελματικές  κατηγορίες  να αναλάβει την διοργάνωση, καθώς  δεν είναι δυνατόν να συσταθεί τόσο γρήγορα ένα νομικό πρόσωπο. Η ΕΠΟ αποφάσισε ότι οι ομάδες αυτές είναι πιο γνώριμες στη Φούτμπολ Λιγκ και αυτή θα αναλάβει τη διοργάνωση».

Για τον χώρο που έχει βρεθεί για της κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες: «Βρήκαμε μια πολύ καλή περίπτωση. Ένας δήμος, των Σπάτων,  παραχωρεί δωρεάν ένα οικόπεδο για 50 χρόνια και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα».

Για το αν τέθηκε σοβαρό θέμα βίας στα ελληνικά γήπεδα στο Δ.Σ της ΕΠΟ: «Είχαμε δυο γεγονότα. Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Η άποψη της επιτροπής παρακολούθησης της ΟΥΕΦΑ ήταν ξεκάθαρη. Ήταν κάτι που τους προβληματίζει. Ακούστηκαν και άλλες γνώμες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μεμονωμένα συμβαίνουν επεισόδια μόνο στην Ελλάδα. Όλοι είδαμε τι έγινε στη Γερμανία με τους Άγγλους οπαδούς. Η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ έθεσε θέμα βίας στα ελληνικά γήπεδα και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα παιχνίδια που είπα πριν».

Για το αν ακούστηκε η λέξη Γκρέξιτ: «Η λέξη ειπώθηκε αλλά με αρνητικό πρόσημο. Είπαν ότι δεν συζητούν αυτή τη στιγμή για Γκρέξιτ. Απλά θέλουν πάντα να μειώνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι τέτοιο. Η επιτροπή παρακολούθησης αναγνώρισε ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα τον τελευταίο χρόνο προς τη θετική κατέυθυνση».

 

Για το αν ειπώθηκε κάτι για τον τελικό του κυπέλλου στο Δ.Σ της ΕΠΟ: «Δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα. Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Βασιλειάδη που θεωρεί ότι αν προκριθούν στο τελικό ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δύσκολα δεν θα γίνει το παραμικρό. Εγώ έβγαλα τρία συμπεράσματα από αυτά που είπε. Ειπώθηκε να γίνει ο τελικός με κόσμο, ειπώθηκε να γίνει με λίγο κόσμο και με μικρά παιδιά και γυναίκες. Όλοι ξέρουμε ότι σε έναν τέτοιο αγώνα αν η αστυνομία πει ότι εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ, η πολιτεία στη συνέχεια παίρνει τα μέτρα της για να γίνει μια γιορτή».