Βελέντζας​: “Ίσως ευνοήσει τον Απόλλωνα η κατάσταση του Άρη”

Ο προπονητής της Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης, Λευτέρης Βελέντζας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” και του Ηρακλή, μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για το παιχνίδι της Δευτέρας στη Ριζούπολη, ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Βελέντζας:

Για το πως προσεγγίζει τα παιχνίδια ο Απόλλων, την ως τώρα πορεία του και την πρόσφατη έλευση του Γιάννη Μαντζουράκη: “Εμείς τώρα αρχίζουμε και δείχνουμε οτι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Πήραμε ένα βαθμό στην Κρήτη, ίσως με λίγο τύχη παίρναμε και διπλό με τον ΟΦΗ. Έχουμε αμυντικό προσανατολισμό. Προσπαθούμε να είμαστε σφιχτοί, κοντά οι γραμμές. Να μην αφήνουμε ελεύθερους χώρους στον αντίπαλο. Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τρεις ήττες εντός, δεν αρχίσαμε καλά, δημιουργήθηκε προβληματισμός. Με τον κ. Μαντζουράκη πατάμε στα πόδια μας, δείχνουμε οτι ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο. Με υπομονή θα έρθουν και τα αποτελέσματα”.

Για την κατάσταση στον Άρη, τις αρετές των “κιτρινόμαυρων” και το που θα κριθεί το ματς της Δευτέρας στη Ριζούπολη: Ο Άρης ίσως είναι σε κατάσταση καλύτερη για εμάς. Άρχισε ιδανικά, αλλά προέρχεται από 4 ήττες. Ίσως μας ευνοήσει η μπερδεμένη κατάσταση. Ο Άρης είναι Άρης ωστόσο, διαθέτει κόσμο και δυναμική. Έχει πολύ καλή ομάδα, πρέπει να υπερβάλουμε εαυτόν για να κάνουμε υπέρβαση και να κερδίσουμε. Είναι εξαιρετικός μεσοεπιθετικά, έχει εμπειρία και σπουδαίο ταλέντο. Έπαιξε ανοιχτά με τις μεγάλες ομάδες, το ποδόσφαιρο του. Έδειξε τι μπορεί να κάνει. Θα κινηθούμε με αντεπιθέσεις, χρειάζεται και τύχη. Είναι κομβικό ματς για εμάς, πρέπει να το κερδίσουμε. Ο νέος κόουτς μας έδωσε ταυτότητα και προσανατολισμό, ξέρει τι πρέπει να γίνει. Πιστεύω να μας βγει και να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία του ‘Άρη, χωρίς προπονητή, με βοηθό και τεχνικό από την Κ19. Ίσως είναι πιο χαλαρός, αλλά δε ξέρεις τι γίνεται. Ελπίζουμε να μην είναι τόσο καλός όσο σε άλλα παιχνίδια και να κερδίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Ελπίζουμε να μην είναι ο Άρης που θα ερχόταν με νέο προπονητή, ή τον προηγούμενο που είχε. Δεν επαναπαυόμαστε, θα το δούμε στο γήπεδο, ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο αντίπαλο”.

Για την αποχώρηση του Πάκο Ερέρα: Έτσι γίνεται στην Ελλάδα, ως συνήθως ο προπονητής την πληρώνει στις αποτυχίες. Δεν υπάρχει υπομονή, όπως σε άλλες χώρες. Δεν είναι δική μου δουλειά, ήταν ένας κακός μήνας για τον Άρη, ίσως έπρεπε να τον εμπιστευτούν παραπάνω. Είχε καλή αρχή και 4 δύσκολα ματς. Στην Ελλάδα χρειάζεται λίγο παραπάνω υπομονή από τους παράγοντες, για να υπάρχει διάρκεια και συνέχεια”.