Κόντας: “Τεχνίτης ο Κόρχουτ, δοκιμασμένος στα δύσκολα” (aud)

Για το νέο απόκτημα του Άρη, τον Ούγγρο αριστερό μπακ, Μιχάλι Κόρχουτ, μίλησε στον “ARENA FM 89.4” o συμπατριώτης του προπονητής, Έλεμερ Κόντας, που ανέδειξε τον διεθνή αμυντικό στην Ντέμπρετσεν, όπου οι δυο τους συνεργάστηκαν για περίπου μια εξαετία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κόντας, με τη βοήθεια του μεταφραστή Ανδρέα Οικονόμου:

Για το τι να περιμένει ο Άρης από τον Κόρχουτ: “Τον είχα στην ομάδα Νέων της Ντέμπρετσεν, τον ξέρω καλά. Είναι καλός τεχνίτης, μετά ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Θεωρώ οτι θα δυναμώσει αρκετά το αριστερό άκρο του Άρη και γενικά την ομάδα. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει όλη την πλευρά. Με τη Ντέμπρετσεν κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Είναι δυνατός παίκτης και έχει πολλές συμμετοχές. Μόνο όταν ήταν τιμωρημένος δεν έπαιζε. Είναι δοκιμασμένος παίκτης, θα μπορέσει να βοηθήσει τον Άρη”.

Για το αν εκτιμά οτι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, ερχόμενος από το Ισραήλ: “Πιστεύω οτι δεν θα έχει θέμα προσαρμογής. Και στο Ισραήλ έδωσε το μάξιμουμ της απόδοσής του, είχε καλές παρουσίες. Όπως κόντρα στη Γιουβέντους ήταν καλός. Προσαρμόζεται εύκολα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό, όπως και το ουγγρικό. Έχει πολλά θετικά ο Κόρχουτ. Είναι ευαίσθητο παιδί. Όσο παίρνει ευκαιρίες, μπορεί να αποδείξει την αξία του. Εγώ δεν είχα προβλήματα μαζί του, έπαιζε, δεν χρειαζόταν να τον αλλάζουμε. Αξιοποιεί κατάλληλα τις ευκαιρίες”.

Για το αν μπορεί μέσω του Άρη να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική Ουγγαρίας:Στη θέση που παίζει, ως αριστερός μπακ, είναι από τους λίγους καλούς, σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ουγγαρία. Έχει επιπλέον κίνητρο να διατηρηθεί στην Εθνική. Σε αυτό θα τον βοηθήσει και ο Άρης”.

Για τις λίγες συμμετοχές που είχε πέρυσι στη Χαποέλ Μπερ Σεβά, λόγω ενός τραυματισμού και αν τον έχει ξεπεράσει: “Πρέπει να πάρει την ευκαιρία, θα μπορέσει να βοηθήσει. Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι ο παίκτης. Γενικά στην πορεία της καριέρας του δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν πιστεύω να είναι επηρεασμένος, αλλά δεν ξέρω την ακριβή κατάστασή του”.

Για τον χαρακτήρα του Κόρχουτ:Είναι ήσυχο παιδί, ασχολείται με το ποδόσφαιρο μόνο. Δεν του αρέσουν οι φωνές, είναι σεμνός”.

Για το αν επηρεαστεί από την πίεση του Άρη και το αν το έχει συνηθίσει, όντας διεθνής και έχοντας κατακτήσει τίτλους, σε Ουγγαρία και Ισραήλ, αλλά και με παρουσίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις: “Δεν θα έχει προβλήματα, γιατί είναι διεθνής. Από την αρχή θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί. Δεν είναι αγχώδης χαρακτήρας. Έχει περάσει και στη Ντέμπρετσεν αρνητικές καταστάσεις, αλλά βοήθησε την ομάδα να ξεπεράσει την κρίση”.

Για τον Σέρβο επιθετικό, Μπράνα Ίλιτς, πρώην του Άρη, τον οποίο ο Κόντας είχε παίκτη του στην Κισβάρντα: “Ήταν καλός παίκτης, βοήθησε την ομάδα και τον υπολόγιζα”.