Άρης καλεί Αγκάνθο: «Βοήθα στο σχεδιασμό της νέας ομάδας»

Τη συνδρομή του Νταβίδ Αγκάνθο θα έχει ο Άρης στην προσπάθειά του να αντλήσει καλές επιλογές παικτών από την Ισπανική αγορά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο στράικερ που αγαπήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα της θητείας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, είναι σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (σαν τον δικό μας ΠΣΑΠ) όπου και εξελέγη με (ποσοστό Φιδέλ Κάστρο) 98.58%.

Ο Αγκάνθο, δέχτηκε τη σχετική κρούση από ανθρώπους προσκείμενους στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης και το προηγούμενο διάστημα μίλησε και με τον ίδιο το Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος του εξήγησε το σκεπτικό υπό το οποίο θα ήθελε να λειτουργήσει σε αυτό τον συμβουλευτικό ρόλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα πρόσφατα, μέσα στον Ιανουάριο, βρέθηκε στη χώρα μας, στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, αλλά οι υποχρεώσεις του Καρυπίδη στην Αθήνα δεν επέτρεψαν να έχουν συνάντηση, η οποία όμως θα γίνει σε επόμενη ευκαιρία.

Ο Άρης, είχε μια πολύ πετυχημένη εφαρμογή της άντλησης παικτών από την Ισπανική αγορά την περασμένη δεκαετία. Ποδοσφαιριστές όπως οι Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Βιτόλο, Παλαθουέλος, πρόσφεραν και σε πρώτο χρόνο κόστισαν αναλογικά πολύ λίγα χρήματα.

Ακόμη και οι Ρέγες, Σανσόν, Πέρεθ, Γιόναν Γκαρθία, είχαν θετική παρουσία. Οι παίκτες από την Ιβηρική που «δεν έβγαλαν τα λεφτά τους» ήταν μειοψηφικό ποσοστό στο σύνολο όσων επελέγησαν. Ο Αγκάνθο ήταν ένας από τους παίκτες που βοήθησε και σύντομα θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο ρόλο του… προξενητή για λογαριασμό του Άρη.

Στα επιχειρήματά του, βέβαια, πρώτο από όλα θα είναι αυτό ακριβώς το πετυχημένο εγχείρημα στα μέσα των 00s και στην αρχή της τρέχουσας δεκαετίας.

Μένει να διασαφηνιστεί, αν και δεν είναι το ουσιαστικό της υπόθεσης, το αν πέρα από τον συμβουλευτικό ρόλο, ο Ισπανός βετεράνος στράικερ, λειτουργεί φέροντας κάποιο θεσμικό τίτλο.

Αντίστοιχες επαφές και στη Λ.Αμερική

Αντίστοιχες επαφές θα γίνουν και με άλλους παίκτες από τη φουρνιά της «λάτιν εποχής». Παίκτες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία, τη Χιλή, ακόμη και τη Γουατεμάλα, έπαιξαν στο Χαριλάου, πρόσφεραν στην ομάδα και αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Ανάμεσα τους, ο Άρης θα αναζητήσει συνεργάτες για την  διαδικασία επιλογής ποδοσφαιριστών: Θα ζητήσει προτάσεις, από ανθρώπους που μοιάζει να έχουν ότι ακριβώς χρειάζεται: Ξέρουν την ομάδα, την πόλη, το πρωτάθλημα, τα οικονομικά δεδομένα στη χώρα και επιπροσθέτως… έχουν έναν λόγο παραπάνω να κάνουν αυτό που θα τους ζητηθεί: Μια ευκαιρία να επιστρέψουν κάτι στο κλαμπ και –ίσως- άλλη μία να επιστρέψουν οι ίδιοι στη Θεσσαλονίκη και στο κιτρινόμαυρο περιβάλλον, έστω και για λίγες μέρες.