Ο αρχηγός Μάβραϊ και ο Άρης

Ο Μέργκιμ Μάβραϊ εκλέχτηκε –μετά από μυστική ψηφοφορία-  από τους συμπαίκτες του ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αλβανίας, καθώς  ο Πανούτσι δεν αποφάσισε, αρχικά,  να γίνουν αρχηγοί οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές.  Στην αλβανική ιστοσελίδα «Supersport» φιλοξενούνται δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γίνεται αναφορά στην παρουσία του στον Άρη και πως αυτή τον βοήθησε να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εκλογή του ως αρχηγός: «Δεν το περίμενα και είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω όμως και περισσότερες ευθύνες, πλέον, και οφείλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου».

Για το ποιον ψήφισε ο ίδιος: «Η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν θα σας πω».

Για το παιχνίδι με το Ισραήλ: «Το μυαλό μας είναι σε αυτό το παιχνίδι, γι αυτό και δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στο φιλικό με την Ιορδανία. Δεν λέω ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά κρατήσαμε δυνάμεις, γιατί απέναντι στο Ισραήλ θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Αρκετοί βασικοί παίκτες προφυλάχθηκαν,  για να είναι έτοιμοι γι αυτό το παιχνίδι».

Για το τι τους είπε ο προπονητής τους: «Δεν μπορώ να πω τίποτα. Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να βγαίνουν έξω από τα αποδυτήρια».

Για τη φυσική του κατάσταση: «Δεν είμαι στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ευχαριστώ την ομοσπονδία γιατί είχα κληθεί στην Εθνική, ακόμα και όταν δεν είχα ομάδα.  Κάνω καθημερινές προπονήσεις και γίνομαι καλύτερος, αλλά ακόμα δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».